25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

5 načinov s katerimi utrdita razmerje

5 načinov s katerimi utrdita razmerje (foto: profimedia) profimedia
4. 3. 2018

Vsak odnos se brez nenehnega utrjevanja skrha in razpade. Še posebej razmerje zahteva nenehno nego in trud, da bi lahko raslo in se razvijalo. Obstaja nekaj načinov, ki vama pri tem pomagajo.

Vedno si izkazujta spoštovanje in zaupanje

Začnita z osnovnim temeljem, ki ga more imeti vsako razmerje – zaupanjem. Ko sta srečna, ni težko verjeti, da bo partner v zvezo prinesel najboljše, kar zmore. Koliko spoštovanja in zaupanja premoreta, se pokaže šele v težkih preizkušnjah. Ko se prepirata, vedno najprej premislita, kaj bosta izrekla. Z opravičilom ne moreta popraviti vsega, kar sta storila. Enako je, ko eden od vaju naredi napako. Si bosta pomagala vstati in ponovno začeti, ali bo partner tisti, ki vas potisne še bolj na dno? Vedno se bosta srečevala z nasprotovanji in drugačnimi mnenji, zato je pomembno, da vsak dan znova utrjujeta svoje razmerje. Le tako bosta prenesla vse, kar vama pride na sproti.

Povežita se tudi čez dan

Ob napornem dnevu zlahka pozabimo na vse ostale, tudi na svojega partnerja, saj je kopica dela takrat pomembnejša od razmerja. Pa ne bi smela biti. Partner naj vedno ve, da razmerje postavljate na prvo mesto. To mu pokažite tako, da boste vedno našli čas za pogovor, klic ali elektronsko pošto, ki mu bo nakazala, da ga imate v mislih, čeprav ste zelo zaposleni. Če ne gre drugače, presenetite z jutranjo kavo in ob njej pustite na roko napisano sporočilce, ki bo polepšalo dan. Vedno najdita čas, da si izkažeta pozornost in ljubezen.

Hodita na sprehode ali skupno športno aktivnost

Če obožujeta naravo, je sprehod kot nalašč za vaju. Poleg tega, da si bosta na svežem zraku zbistrila misli, se bosta še bolj povezala in si dala čas za pogovor o vajinem dnevu in morebitnih skrbeh. Če s seboj ne vzameta telefona in drugih elektronskih naprav, bo kratek odklop še lepši.

Športni navdušenci pa si omislite aktivnost, ki vaju bo prisilila, da nekaj prostega časa preživita ob krepljenju telesa. Ob težkih naporih vas bo spremljala spodbuda partnerja, ki verjame, da ste lahko še boljši. Skupaj bosta dosegla boljše rezultate in ob tem poglobila vez.

Skupaj pripravita obrok

Večerja bo veliko boljša, če jo pripravita skupaj. Ne glede na to, ali sta oba odlična kuharja ali običajno kuha le eden od vaju, se lahko pri tem zelo zabavata. Pobrskajta za recepti in upoštevajta želje drug drugega. Ne samo, da je doma pripravljena hrana bolj zdrava od že pripravljenih obrokov iz trgovine, tudi vidva se bosta povezala na povsem novi ravni in imela vsaj eno stvar, ki jo počneta skupaj. Tako kot je pomembno, da si vzameta čas zase, ga morata nekaj preživeti ob opravljanju skupnih hobijev, ki bodo utrdili vajino zvezo.

Pogovarjajta se

Izberita del dneva, ki bo namenjen pogovoru. Povejta si, kaj se dogaja v službi, kakšne skrbi imata, kaj vaju moti v razmerju in kako si vsak od vaju predstavlja zvezo. Z redno komunikacijo se bosta izognila marsikateremu problemu, ki nastane zato, ker eden od partnerjev ne izrazi svojih želj. Vedela bosta, kdaj sorodna duša potrebuje oporo ali pomoč in spoznala šibkosti. Dobro poznavanje partnerja je pomembno za trdno zvezo, saj vesta, katerih mej ne smeta nikoli prestopiti in kdaj lahko sklepata kompromise.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri