5 navad žensk, ki imajo ZDRAV LIBIDO

5 navad žensk, ki imajo ZDRAV LIBIDO (foto: Profimedia) Profimedia
20. 8. 2022

Tako, kot vzdrževanje telesne in mentalne kondicije, je pomembno tudi, da vzdržujemo zdrav libido. Preverite, katere navade lahko pri temu pomagajo!

Zdrav libido ni samoumeven in sploh pri ženskah se pogosto pojavljajo težave. Če si želite svojo situacijo izboljšati, preverite, katere navade so vam lahko v pomoč.

Vzemite si čas zase

S tem, ko čas preživljate sami, se lahko povežete s svojim telesom in preverite svoje počutje. Velik zaviralec libida je tudi stres, zato je pomembno, da poskrbite za sprostitev in premor takrat, ko ga potrebujete.

Ugotovite, kaj vam je všeč

Del ohranjanja zdravega libida je tudi to, da veste, kaj vam je všeč in kaj ne. Če tega še ne veste, preizkušajte različne stvari in opazujte, kaj vam ustreza in kaj vam ni najbolj všeč. S tem, ko spoznate sebe, se okrepi tudi libido.

Zgradite zdrav odnos s partnerjem

Ne glede na to, koliko časa ste v razmerju, je pomembno, da se počutite varne. To je osnova, če si želite intimnega odnosa in če nimate zdravega razmerja, se bo to poznalo tudi na libidu. Razmislite, kako lahko svoj odnos še dodatno izboljšate.

Bodite aktivni

Vadba ima številne prednosti; med drugim ugodno vpliva tudi na libido, obenem pa se s pomočjo aktivnosti počutimo bolj samozavestno, kar se tudi pozna pri spolnem življenju. Poiščite vadbo, ki vam ustreza in v kateri uživate.

Poskrbite za redne preglede

Zdravje libida si zasluži enako pozornost kot katera koli druga zdravstvena skrb, ki jo morda imate. Včasih so težave z libidom lahko pokazatelj tudi drugih težav. Če opazite, da nekaj z libidom ni v redu, se posvetujte z zdravnikom, obenem pa poskrbite tudi za redne preventivne preglede pri ginekologu.

Vir: theeverygirl.com