5 občutkov, ko smo v odnosu, ki na nas slabo vpliva

5 občutkov, ko smo v odnosu, ki na nas slabo vpliva (foto: unsplash) unsplash
4. 2. 2020

Naše telo komunicira z nami v vsakem trenutku. Zaradi stresnega in kaotičnega življenja pa žal veliko ljudi ne razume povsem govorice ali glasu telesa.

Telo lahko delimo na mentalno, čustveno in fizično telo. Na vseh lahko občutimo reakcije, če smo le dovolj pozorni. 

Poglejmo si nekaj primerov, kako telo (in um) reagira, če smo v odnosu, ki na nas slabo vpliva.

1.   Ne smejemo se veliko (kadar smo sami)
Huffington Post je zapisal, da je eden izmed znakov telesa, kadar smo v zvezi z napačno osebo ta, da se ne smejimo veliko, kadar smo sami in razmišljamo o tej osebi. Lahko namreč lažemo drugim ljudem, a ko smo sami s seboj, ne moremo lagati sami sebi. Če nas odnos dela radostne, potem nam misel na to osebo nariše nasmeh na obraz ter komaj čakamo, da jo vidimo. Seveda v vsakem odnosu pridejo krizni trenutki, a če se večino časa počutimo slabo ali brezvoljno, nas odnos s to osebo očitno ne osrečuje.

2.   Smo nesamozavestni
Samozavest je seveda kvaliteta, ki je odvisna od nas samih. Vendar lahko nenehna družba napačne osebe v nas vzbudi dvome in nesamozavest (če to dovolimo, seveda) ter nam ni v oporo pri vzpostavljanju ljubezni do samega sebe. Pri tem je seveda potrebno ločiti, ali smo nesamozavestni zaradi svojih podzavestnih vzorcev, ali pa druga oseba resnično oz. namensko spodbuja naše slabe občutke. 

3.   Utrujenost in izčrpanost
Če nas odnos izčrpava čustveno, tudi na telesu čutimo utrujenost in smo nenehno brez energije ter motivacije. 

4.   Nenehno samoopravičevanje v mislih
Kadar smo z napačno osebo, veliko časa sami sebe prepričujemo, da delamo prav ter iščemo razloge in opravičila, zakaj je prav, da smo v določeni zvezi. Naš um nas tako ves čas zavaja, a naše telo čuti, da je nekaj narobe.

5. Občutek, da nekaj ni prav
In tako pridemo do zadnje točke, ko nam enostavno telo govori, da nekaj ni prav. Da nekaj delamo narobe in proti sebi. Lahko se pojavijo tudi različne zdravstvene težave, ki nas opozarjajo, da smo skrenili s poti. Ljudje radi utišamo in zanemarimo ta inuitivni občutek. A vredno ga je upoštevati. 

Po navdihu: providr.com