5 prikupnih znakov, ki kažejo, da od vas želi več kot prijateljstvo

5 prikupnih znakov, ki kažejo, da od vas želi več kot prijateljstvo (foto: unsplash) unsplash
20. 1. 2022

Če vaš prijatelj kaže naslednje znake, ste najverjetneje njegova simpatija. 

Nasmehne se, ko vas vidi

Ko se srečata, se njegova usta samodejno razpotegnejo v širok nasmeh, pa tudi če sta se videla nekaj dni nazaj. Čeprav vam direktno ni omenil, da do vas čuti nekaj več, njegova podzavest to izraža na obrazu. 

Veliko lahko razberete tudi iz oči in njegove celotne podobe, ki bo sijala in izžarevala pozitivno energijo vsakokrat, ko se mu približate. Če vas je dan za dnem torej resnično vesel, kot ste veseli ljubljene osebe, ki jo vidite po enem letu, lahko z gotovostjo veste, da tu ne gre le za prijateljstvo. 

Želi, da se počutite varno

Če ste mu resnično všeč, bo želel, da se v njegovi družbi počutite sproščeno in prijetno. Sem spada tudi varnost, zato se bo potrudil, da vas obvaruje pred nevarnimi in neprijetnimi situacijami. 

Ko bo deževalo, vam bo posodil (ali kar kupil) dežnik, da se ne zmočite in prehladite. Zvečer vas bo pospremil do doma ali vsaj poklical taksi (ki ga bo kot pravi kavalir tudi plačal) in hotel, da mu sporočite, ko prispete domov. Med grozljivko vas bo objel med strašnimi deli in verjetno bo tudi rešil dan, ko bo sam pogumno opravil z velikanskim pajkom v vaši dnevni sobi. 

Rad pokliče

Seveda vam pošilja sporočila vse pogosteje, vendar vas rad tudi pokliče. Morda si je izmislil kakšen praktičen izgovor, v resnici pa rad sliši vaš glas in dobi občutek, da je razdalja med vama krajša kot v resnici. 

Verjemite, da moški ne bo ure in ure telefoniral kar tako. Všeč ste mu in želi se večkrat pogovarjati z vami. Če tega ne more storiti v živo, vas rad pokliče. (In ja, za vas si je že uredil paket z neomejenimi klici.)

Večkrat vas preseneti

Ne z dragimi darili ali veliko zabavo, ampak z majhnimi pozornostmi. Ko gresta na pijačo, se na primer ponudi, da bo plačal za oba. Ali pa vam prinese najljubšo čokoladico, saj si je seveda zapomnil, s čim se radi sladkate. Ponudi pa tudi stvari, ki se jih ne da kupiti, kot so komplimenti, podpora in motivacija. 

Posluša in si zapomni

Ko razlagate o svojem dnevu, večeru s prijateljicami ali družinskemu kosilu, imate občutek, da vas zares posluša in se ob tem ne dolgočasi. To še podkrepi kasneje, ko kar tako omeni podrobnost, ki ste mu jo nekoč povedali in zna našteti imena vaših najboljših prijateljic. 

O vas želi izvedeti kar se da veliko in vam s tem povedati, da ga zanimate kot oseba. Kmalu mu boste lahko zaupali in mu povedali tudi o globljih skrivnostih, ki jih ne razkrijete kar tako. Imeli boste občutek, da so pri njem na varnem.