5 razlik med slabim in zaposlenim prijateljem

5 razlik med slabim in zaposlenim prijateljem (foto: Abo ngalonkulu | Unsplash) Abo ngalonkulu | Unsplash
9. 6. 2019

Kakšna je razlika med slabimi in zgolj preveč zaposlenimi prijatelji? 

Ljudje smo danes v večini prezaposleni, igramo različne vloge – smo delavci, starši, partnerji, otroci itd. in včasih nam resnično zmanjka časa, da bi bili zares dobri prijatelji. Pozabimo poklicati nazaj ali odpisati. Ne zato, ker ne bi hoteli poklicati nazaj ali ker se ne želimo pogovarjati z nekom, ampak enostavno, ker smo prezaposleni. Zaposleni z življenjem, z materinstvom, s službo in poslom, študijem ...

Zato si poglejmo razliko med prijatelji, ki so slabi prijatelji in tistimi, ki so dandanes (žal) enostavno preveč zaposleni.

1. Zaposlen prijatelj določi čas, slab prijatelj ni nikoli na voljo

Zaposlen prijatelj bo pogledal svoj urnik, morda morate biti z njim malce bolj potrpežljivi in čakati dlje časa, da najdete skupen termin, a ga boste našli. Slab prijatelj ne bo prav nikoli našel časa, ko bi se lahko srečali.

2. Zaposlen prijatelj zamudi na vašo zabavo, slab prijatelj ne pride nikoli

Zaposlen prijatelj bo prišel na dogodke, ki so vam pomembni: rojstni dan, rojstvo otroka, otvoritve ali katerakoli skupna tradicija, ki jo imate. Morda bo prišel pozno ali pa bo odšel hitro, a bo prišel, tudi če le za kratek čas. Slab prijatelj pa ne bo prišel in bo vedno poln izgovorov.

3. Zaposlen prijatelj vas še vedno spodbuja, slab prijatelj vas želi spreminjati

Zaposlen prijatelj vam kljub temu, da nima veliko časa, nudi podporo in pomoč, ko jo potrebujete. Slab prijatelj bo izpostavljal vaše napake, kako bi morali in kako ne.

4. Zaposlen prijatelj odpiše, slab prijatelj samo prebere sporočilo

Zaposlen prijatelj morda odpiše šele čez nekaj dni, vendar odpiše. Slab prijatelj bo odpisal, ko bo potreboval nekaj od vas oz. vašo uslugo.

5. Zaposlen prijatelj je še vedno zvest, slab prijatelj vas ogovarja

Zaposlen prijatelj se ne bo zarotil proti vam samo zato, ker se ne slišite vsak dan. Slab prijatelj pa govori več o vas kot z vami.

Zaposlen prijatelj je hvaležen za vsak trenutek z vami, čeprav je morda redek. Izbiratje prijatelje pozorno in ne bodite preveč zahtevni do prijateljev, ki so resnično zaposleni, a kljub temu zelo dobri prijatelji!

Po navdihu: thoughtcatalog.com

Preberite si še: 7 stvari, ki se jih naučimo iz razmerij, ki ne uspejo