5 razlogov, zakaj morate masirati svojega partnerja čim bolj pogosto

5 razlogov, zakaj morate masirati svojega partnerja čim bolj pogosto (foto: Profimedia) Profimedia
16. 8. 2021

Če ste že kdaj bili na masaži, najbrž veste, kako zelo dobro je slednja vplivala na vaše fizično in psihično počutje. A nove raziskave kažejo na to, da ima masaža ogromno pozitivnih učinkov tudi takrat, ko jo dobite od partnerja! Preverite, zakaj bi s partnerjem morala čim pogosteje en drugega masirati.

Popestritev razmerja

Ste že naveličani vedno enakih zmenkov v restavracijah? Pripravita si lahko "večer za masažo" in tako popestrita vajino zvezo. Preizkušata lahko različne masažne tehnike, masažna olja, kreme... Skratka, prostora za zabavno eksperimentiranje je veliko. 

Preživet skupni čas

V današnjem norem svetu je danes pravi izziv preživeti nekaj (kvalitetnega) časa s partnerjem. Še takrat, ko smo skupaj, pogosto uporabljamo telefon ali smo z glavo v službi. Med masažo se bosta oba sprostila in odklopila od zunanjega sveta. Medtem, ko masirate partnerja boste osredotočeni samo nanj, on pa na vaše dotike. 

Povezanost

Masaža vama omogoči, da se med seboj še bolj povežeta. Ker je taka aktivnost izjemno sproščujoča, se bosta lažje osredotočila na ta trenutek, ko sta samo vidva. Morda se bosta vmes pogovarjala, morda pa bosta samo uživala v prijetni tišini. Ste morda opazili, kako zelo vam prijajo oddihi s partnerjem? Masaža ima podoben učinek, le, da zanjo potrebujete manj časa in financ. 

Tudi sami dotiki bodo blagodejno vplivali na vajin odnos. Dotikanje partnerja privede do sproščanja hormonov, kot so dopamin, serotonin in oksitocin. Poljudno jim pravimo hormoni sreče in ljubezni. Hormoni bodo svoje učinke kazali tudi po končani masaži, zato je takrat idealen čas, da se s partnerjem morda pogovorita tudi o nekoliko težjih temah, saj bosta takrat bolj empatična in razumevajoča drug do drugega.

Ob rednih masažah boste bolje spoznali tudi partnerjevo telo. Tudi, če ste že več let v razmerju, lahko preko masaže spoznate in začnete ceniti nove dele partnerjevega telesa. Opazujte teksturo kože, lepotna znamenja. Partnerja lahko spoznate v popolnoma novi luči.

Zdravje

S tem, ko boste bolje poznali telo partnerja, boste tudi prej opazili razna odstopanja. Nastanki novih znamenj ali širjenje starih, nenavadni izpuščaji, pojav bulic in nepojasnjenih modric... Vse to so lahko znaki različnih zdravstvenih težav. Zgodnje odkrivanje lahko partnerju celo reši življenje.

Poleg tega pa sama masaža blagodejno vpliva na naše zdravje. Lahko pomaga pri preprečevanju glavobolov, slabega počutja, celo depresije. Masaža prav tako lahko izboljša kvaliteto spanca, priporočljiva pa je tudi pri nosečnicah, saj ublaži razne težave, s katerimi se med nosečnostjo srečujemo.

Izboljšano spolno življenje

Če se sprostimo in za partnerja vzamemo čas, lahko že to samo po sebi vodi v boljše in bolj redne spolne odnose. Zaradi sproščanja prej omenjenih hormonov se poveča tudi naš libido. Prav tako pa je sama aktivnost lahko izjemno intimna in čutna, zato ni nobeno presenečenje, da je ravno masaža v razmerjih tudi priljubljena oblika predigre.

Veronika Sivka