5 razlogov, zakaj se ženske zaljubijo v introverte

5 razlogov, zakaj se ženske zaljubijo v introverte (foto: profimedia) profimedia
20. 7. 2019

Introvertirani moški imajo nekaj lastnosti, ki ženske zelo privlačijo. Ste jih opazili pri sebi?

Varnost

Ekstraverti si želijo več pozornosti in interakcije z drugimi ljudmi in jih ne moti, da so v središču pozornosti. Bolj verjetno je, da bodo preizkusili kakšno nevarnost, da bi si zagotovili spoštovanje in odobravanje družbe. 

Introverti nimajo potrebe po udeleževanju v ekstremnih aktivnostih, saj se želijo dokazati predvsem sebi in redkim osebam, ki jim pomenijo veliko. Zato se osredotočajo na premagovanje lastnih strahov in napredovanje na različnih področjih.

Moški, ki je varen, bo lahko zagotovil varnost tudi partnerki, zato ženske ta lastnost zelo privlači. V njegovi družbi se želi počutiti brezskrbno in lahkotno. 

Poslušanje

Pomanjkanje poslušanja je pogost problem v razmerjih. Morda eden od partnerjev raje govori kot prisluhne, ali pa se mu problemi druge polovice ne zdijo tako pomembni. Včasih se ob poslušanju dolgočasijo ali partnerja ne jemljejo resno. Slej ko prej bo to povzročilo resne težave. 

Introverti so po naravi dobri poslušalci in celo več kot to. Informacije vsrkajo vase, o njih premišljujejo in ponudijo nasvet ali sklep, zato se druga oseba počuti malce bolje, saj ve, da je slišana. Ni jim težko poslušati o slabem dnevu, praznovanju v službi, prijateljih in drugih dogodkih, zato je pogovor z njimi tako zabaven. 

Samozavedanje

Introvertirani moški veliko časa namenijo premišljevanju o sebi in svojih dejanjih. Premlevajo čustva, analizirajo dan in situacije, razmišljajo o svojih dobrih in slabih plateh. Zavedajo se, kaj želijo doseči in kako bodo prišli do cilja.

To jim nudi dober vpogled v samega sebe, ravno zato jih ženske cenijo. Natanko vedo, s kom so vstopile v zvezo.

Ekstravertirani ljudje za razliko od njih pogosto ne premišljujejo dovolj o svojih dejanjih, kar lahko privede do spora ali ga še poslabša, saj bodo bolj verjetno izrekli kakšno nespoštljivo besedo. 

Izzovejo partnerja, da postane boljši

Ne skušajo spremeniti druge polovice, jo pa ves čas podpirajo, ko se odloči, da bo kaj izboljšala. Ženske si ob sebi želijo nekoga, ki bo iz njih naredil najboljšo različico in s komer bodo lahko rasle ter napredovale. Pri introvertiranem moškem to dobijo, saj sam rad postavi zgled in najprej gradi na sebi, šele nato spodbuja partnerko k pozitivni spremembi. 

V interesu postane celo postaviti skupne cilje v nečem, v čemer se morata izboljšati oba. Če se na primer rada izogneta telovadbi, bo introvert našel rešitev, ki ju bo spodbudila h gibanju. 

Resnost

Medtem ko je pomembno, da se ob partnerju lahko do solz nasmejite (smeh zbližuje in utrjuje odnose), ženske v odnosu potrebujejo nekoga, s komer se bodo lahko resno pogovorile o večjih stvareh.

Poleg tega, da bodo lahko začrtale jasne cilje za prihodnost, kot je družina, kraj bivanja, večji nakupi, se lastnost razcepi na manjše, kot so finančna stabilnost, zanesljivost, čustvena opora, odzivanje na težke situacije. 

Preberite še: 5 mitov o moških, ki jim ženske prevečkrat verjamejo