5 stavkov, ki bi jih morali partnerju reči vsak dan (brez izjeme!)

5 stavkov, ki bi jih morali partnerju reči vsak dan (brez izjeme!) (foto: Profimedia) Profimedia
1. 10. 2017

Kako ohraniti ljubezen živo tudi po tem, ko sta že dolgo časa skupaj? Za začetek vsak dan partnerju/partnerici povejte teh 5 stavkov.

Pa gremo kar lepo po vrsti ...

"Dobro jutro"

V kolikor niste ena izmed tistih "jutranjih oseb", ki se zbudi z velikim nasmeškom na ustih, brez podočnjakov in pripravljena na jutranjo rutino, za vas jutra niso vedno najboljši del dneva. Vsi smo samo ljudje – se utrudimo in smo pod stresom. Že preprosti "dobro jutro, ljubi/-ca" bo spomnilo vašega partnerja/partnerko, da je najsvetlejša točka vašega dneva.

Morda se vam zdi "pocukrano", a skupna jutra ne bi smeli jemati kot samoumevna. Pa tudi, če se zjutraj skupaj ne zbudita, si lahko dobro jutro voščita preko telefona ali sporočila.

"Kakšen je bil tvoj dan?"

Tako hitro se ujamemo v vrtinec lastnega stresa in drame, da preprosto pozabimo partnerja/partnerko vprašati, kako se počuti in kaj je počel/-a čez dan, namesto tega pa kot naviti govorimo o svojem dnevu. Postavite mu/ji to vprašanje vsak dan, saj mu/ji bo to dalo vedeti, da vam je mar.

"Žal mi je" ali "Oprosti"

Znoreli ste, ko vas je vprašal/-a neko (vam) neumno vprašanje ali pa ste njegovo/njeno belo majico pomotoma dali prat s temnim perilom. Pozabili ste voščiti njegovi/njeni mami za rojstni dan.

Po domače rečeno: požrite pogum in recite, da vam je žal. To je tako preprosta stvar, s katero lahko v trenutku popravite takšne spodrsljaje. Recite, da vam je žal tudi takrat, ko niste neposredno odgovorni za njegovo/njeno slabo voljo (recimo, če je imel/-a slab dan v službi).

Te preproste besede pokažejo, da cenite njegova/njena čustva in pokaže, da sočustvujete z njim/njo, kar da partnerju/partnerki vedeti, da sta v tem skupaj.

"To je super ideja"

… ali nekaj podobnega. Parnerja/partnerko pohvalite vsaj enkrat na dan, mu/ji pripišite zasluge, pa naj bo to še najmanjša stvar. Velik del tega, da ste popolni partner/-ka je to, da v razmerje vnašate pozitivnost, ste njegov/njen največji navijač oziroma navijačica, ga/jo osrečujete in s tem osrečujete vajino celotno razmerje.

"Ljubim te" ali "Rad/-a te imam"

In zadnje, ampak zato nič manj pomembno, je vsem dobro poznano … Potrudite se, da partnerja/partnerko opomnite, da ga/jo imate radi, ga/jo ljubite. Vsak dan. Ni pomembno, da to že ve ali pa da ste mu/ji to rekli že včeraj, tri, pet dni nazaj. "Ljubim te" ali "Rad/-a te imam" je najenostavnejši in najučinkovitejši način, da vajina iskrica nikoli ne bo ugasnila (četudi se je ta prižgala že leta in leta nazaj).

Preberite še: 8 znakov, da se nahajate v resnično ljubečem razmerju ali pa 2 koraka, ki jima nujno sledite za bolj trdno zvezo.

Priporočamo tudi: Če si želite dolgotrajne zveze, prenehajte delati teh 6 stvari.