5 stvari, ki bi jih vsak par moral narediti skupaj (najmanj enkrat!)

5 stvari, ki bi jih vsak par moral narediti skupaj (najmanj enkrat!) (foto: profimedia) profimedia
11. 10. 2018

Čeprav je pomembno, da tudi v razmerju ostanete samostojni in si vzamete čas zase, je tu nekaj stvari, ki bi jih s partnerjem morala narediti skupaj. Večkrat, kot se jih lotita, toliko bolje!

1. Raziskujta - blizu in daleč

Skupaj načrtujta počitnice in skušajta izbrati destinacijo, ki je obema še nepoznana. Kako zelo povezana sta in kako dobro se razumeta, bosta ugotovila takrat, ko bosta odvisna drug od drugega. Morala se bosta soočati z zanimivimi situacijami, kot je zamujen vlak, izgubljena prtljaga, iskanje znamenitosti po mestu, poskušanje lokalne hrane …

Vendar tokrat nismo imeli v mislih zgolj tega. Odpravite se le do sosednjega mesta ali vasi in si privoščita skodelico kave v kavarni, kjer se običajno ne ustavita. Sprehodita se po tamkajšnjem gozdu in si malo za šalo malo zares skušajta predstavljati, kakšno življenje bi imela tu. Tako bosta oba bolj odprta za prihodnost in bosta z večjim razumevanjem sprejela želje drug drugega. Kdo ve, morda ta nepoznana soseska nekoč postane vajin dom.

2. Pojdita na zmenek

Na začetku zveze je vse še sveže in si pari pogosto privoščijo zmenek ter se uredijo drug za drugega. Kaj pa čez nekaj let? In potem, ko prijatelji govorijo, da sta skupaj že od vedno? Za trden odnos ne bi smela prekiniti zmenkovanja. Če se ne spomnita, kdaj sta se nazadnje kam odpravila, začnita počasi. Izberita en dan v mesecu, ki bo namenjen zmenku. Privoščita si karkoli želita: večerjo v domači kuhinji, večer v gledališču, koncert, obisk kraja, kjer sta se spoznala, pijačo v najljubši kavarni … Drug za drugega skušajta biti zapeljiva, podarita si komplimente in se spogledujta. Tako, kot je bilo na prvih zmenkih. Vajina iskrica ne bo nikoli ugasnila.

3. Skupaj preizkušajta nove recepte

Enkrat mesečno pripravita večerjo ali kosilo skupaj. Lahko kuhata samo zase  ali povabita še prijatelje in družino. Bistvo pa je, da bosta preizkusila nov recept in se skupaj postavila pred izziv. Če bo jed okusna, si oba zaslužita pohvale, če se ponesreči, pa se bosta oba nasmejala in imela zgodbo, ki jo bosta še dolgo pravila prijateljem.

Seveda ni nujno, da vedno kuhata. To preslikajta na področje, ki vama je obema blizu. Pomembno je le, da se postavita pred nov izziv, pri katerem se morata oba truditi in eden ni boljši od drugega. Skupni dosežki bodo slajši od tistih, ki jih dosežeta vsak zase.

4. Skupaj opravita vadbo

Zakaj pa ne? Drži, da je intenzivnost vadbe odvisna od vsakega posameznika posebej in da vajin urnik športnih aktivnosti morda ni usklajen, ampak enkrat lahko naredita izjemo. Sestavita vadbo iz aktivnosti, ki vaju veselijo. Naj se za vsakega od vaju najde nekaj, v čemer uživata. Za piko na i dodajta še nekaj gibov, v katerih partner ni tako spreten. Pustita si razložiti in se naučiti aktivnosti, ki so vašemu dragemu/vaši dragi tako všeč. Morda odkrijeta nov najljubši šport.

5. Praznujta

Ne kar tako in vse po čez, ampak dogodke, ki se vama zdijo pomembni. Praznujta vaše napredovanje v službi in partnerjev dosežek na maratonu. Spomnita se, kdaj sta prvič šla na zmenek in se odpravita na isti kraj. Veselita se predvsem stvari, za katere vesta samo vidva. Včasih je lepo, da se nečesa veselijo tudi vsi prijatelji in družina, kakšne male skrivnosti pa ohranita zase in se jih spominjajta sama. Vi že veste, zakaj vam je partner  danes med večerjo s prijatelji namenil pomežik ali zakaj sta prinesla prav določeno vrsto hrane.

Dajta si vedeti, da vama zmage drug drugega veliko pomenijo in tudi, da ne bosta nikdar pozabila majhnih, a pomembnih stvari.