5 zlatih pravil za dober partnerski odnos

5 zlatih pravil za dober partnerski odnos (foto: Profimedia) Profimedia
10. 2. 2017

Predvsem v dolgoletnih zvezah partnerja pogosto naredita napako – pozabita na katero od naslednjih stvari. In prav te nemalokrat povzročijo ohlajene odnose.

1. Vzemita si čas drug za drugega

Prekinita vsakodnevno rutino in si posvetita nekaj časa. Slavita lastne rituale zunaj vsakdanjika, na primer s skupnim hobijem, dolgimi sprehodi.

2. Pogovarjajta se

V dolgoletnih zvezah grozi nevarnost pomanjkanja komunikacije. Vsak dan si povsem zavedno rezervirajta čas za pogovor in govorita o stvareh, ki sta jih doživela, ki vaju obremenjujejo, motijo, veselijo.

3. Ostanite radovedni

Ne glejte samo na to, kar je trenutno, temveč tudi na to, kaj lahko dosežeta skupaj. Spodbujajte partnerja in se skupaj lotila nečesa novega. Lahko preizkusita eksotične recepte ali pa se podata na pot v neznano.

4. Cenite partnerja

Še posebej v dolgoletnih zvezah je pomembno, da partnerju pokažete, da ga cenite in spoštujete. Spomnite se, zakaj ga ljubite. Prisluhnite mu in mu dajte kompliment. Videli boste, da se bo to kazalo na njem.

5. Dajte prostor ljubezni

Skupne aktivnosti in izkušnje krepijo vašo ljubezen. Kljub temu si morata pustiti dovolj svobode tudi za povsem lastne aktivnosti. Tako si bosta še bolj zanimiva.

Preberite še: