5 znakov, da je šel prvi zmenek po zlu

5 znakov, da je šel prvi zmenek po zlu (foto: profimedia) profimedia
17. 3. 2018

Kolikokrat ste kljub nesigurnemu notranjemu občutku sprejeli povabilo na drugi in tretji zmenek, pa se je na koncu izkazalo, da vama ni usojena skupna prihodnost? Že ob prvem srečanju bodite pozorni na naslednje znake.

Da zmenek ne vodi v pravo smer, lahko prepoznate po teh dejanjih:
  • Pogovor v celoti prevzame simpatija. Začne s temo, pove svoje stališče in vas prekine, preden bi lahko dokončali, kar imate reči. Živčno skače iz pogovora v pogovor in se ne trudi, da bi vam prisluhnil ali celo dopustil, da sami kaj povprašate. Nervozo bi lahko pripisali tudi temu, da potencialni partner na vas skuša narediti dober vtis, vendar po nekaj uvodnih frazah takšna trema običajno izgine.

  • Ne more nehati govoriti o preteklih razmerjih. Če nenehno omenja svojo bivšo in poudarja, kaj vse je storila narobe ter zakaj se zveza ni izšla, očitno še ni pozabil na vse zamere in čustva, ki jih goji do tega. Dokler pri sebi ne razčisti o teh dogodkih in popolnoma pozabi na bivšo dekle, se ne bo moral posvetiti trenutnemu razmerju. Zaslužite si nekoga, ki vam bo popolnoma predan, zato resno razmislite o nadaljevanju.

  • Ne izbira, kaj bo delil z vami in s čim bo še malce počakal. Dobra stran je, da je do vas odprt in iskren, kar sta dve odlični lastnosti. Alarm naj se sproži, ko z vami deli temne družinske skrivnostii, izpostavlja lastne napake in z vami deli manj lepe dogodke. V trdnem, srečnem razmerju je pomembno, da si partnerja povesta o lepem in slabem, vendar ne že na prvem zmenku. Simpatija očitno dvomi vase ali podzavestno sporoča, da ni pripravljena na zvezo.

  • Že na prvem zmenku se loti vajine skupne prihodnosti in vas zasipa s pomembnimi vprašanji kot na primer, če želite imeti otroke in kje bi živeli. Partnerja se morata strinjati pri pomembnejših odločitvah in prav je, da si povesta o večjih ciljih, vendar sta trenutno v fazi spoznavanja. Najprej morata ugotoviti, ali trenutna privlačnost skriva kaj več in ugotoviti, če zares želita postati par. S hitenjem si bosta naredila več škode kot koristi.

  • Takoj vas želi spraviti v posteljo. Takšni posamezniki običajno želijo preveriti “teren” in ugotoviti, v kaj se spuščajo. Na prva mesta postavljajo vrednote kot je spolnost. Če vam je pomembnejše zaupanje, dobro razumevanje, komunikacija in podobno, odklonite povabilo in odkorakajte stran. Prej ko slej se bosta sporekla, ker na stvari očitno gledata povsem drugače.

Preberite tudi: