5 znakov, da je vaše razmerje v harmoniji

5 znakov, da je vaše razmerje v harmoniji (foto: unsplash) unsplash
28. 10. 2019

Nekateri ljudje žal niso vredni naše energije, čeprav to pogosto opazimo šele, ko je že prepozno in smo prizadeti. Prihranite si ure in ure terapij ter okrevanje zaradi zlomljenega srca, če spodnji znaki nakazujejo, da nekdo ne igra v istem filmu kot vi. 

Preverite, če je vaše ljubezensko razmerje v harmoniji s spodnjimi trditvami.

1.  Ste prioriteta

Ste vselej vi tisti, ki zaradi skupnih planov spreminjate svoje načrte? Vaš partner pa vedno najde izgovore, ko si vi nekam želite, njemu pa se ne ljubi? Odnos temelji na prilagajanju in kompromisih; če jih sklepate samo vi, to ni pošteno. Seveda se včasih zgodi, da je eden ali drugi prezaseden zaradi službe in drugih stvari … vkolikor pa vselej samo čakate in ste se že naveličali spraševati, kdaj si bosta končno vzela čas zase, potem je čas, da premislite o smiselnosti.
Oseba, ki ji veliko pomenite, se bo potrudila, da vas vključi svoj urnik, pa naj bo še tako težko.

2. Ceni vas

Medsebojno spoštovanje in prizadevanje za to, da bi zveza dobro tekla, je naloga obeh.
Vas partner kdaj pohvali? Veste, katere vaše lastnosti so mu še posebej všeč? Si namenjata drobne pozornosti, s katerimi izkazujeta hvaležnost, da sta se našla? Kdaj ste se zaradi partnerja nazadnje počutili zaželeno in lepo?
Če je vse, česar se lahko spomnite iz zadnjih treh mesecev, na primer, kompliment prodajalke iz trgovine, potem bi se bilo dobro malo zamisliti nad vajino situacijo.
Ne gre samo za izkazovanje ljubezni z darili, pomembna so majhna dejanja. Vam partner kdaj priskoči na pomoč, če ste v stiski s časom in kaj opravi namesto vas? Ga zanima, kako se počutite, ko pridete izmozgani domov? Se hoče z vami pogovarjati o vsakodnevnih stvareh, pa tudi o načrtih za prihodnost? 

3. Stoji vam ob strani - ne glede na vse!

Ne glede na to, kaj se je zgodilo, vedno lahko računate na nanj. Ne obsoja, ampak ponudi ramo, na kateri se lahko zjočete. Nikoli se ne umakne, če potrebujete pomoč in kadar začuti, da bi radi več nežnosti in pozornosti, se odzove. Vas razveseli s kavo ali čajem, skuha vašo priljubljeno jed … kar tako - ker ga vaš nasmeh osrečuje.
Če ste v vajinem razmerju samo vi tisti, ki skrbite za drugega, potem nekaj ni v redu.

4. Ob njem ste sproščeni

Partnerju naj bi bili sposobni brezpogojno zaupati. Mu priznati tudi najhujše strahove in pokazati ranljivost. Če vas sprejema takšne, kot ste, potem se nimate česa bati. Vkolikor pa morate ohranjati določen videz samo zato, da bo partner srečen, pa se vprašajte, zakaj bi živeli v laži. Oseba, ki vas ljubi, vas mora navdajati z občutkom varnosti in topline. Če v vajinem odnosu ni prostora za sproščenost, ne gre za pravo ljubezen.

5. Sprejema vse vaše obraze

Nihče ni popoln, vsi imamo svoje napake in kak dan smo še posebej zoprni. Takrat se pokaže, koliko nas partner zares razume. Če je sposoben tolerirati naše muhe in zdrse v razpoloženju, potem nas ima zares rad. Kdor vas ne sprejema, kadar ste v slabi koži, si vas niti slučajno ne zasluži takrat, kadar ste v redu. Alarmi, na katere morate biti pozorni so še:

  • Pretirana ljubosumnost
  • Obtoževanje
  • Poniževanje
  • Obsojanje
  • Potreba po nadzoru

Če ste ob svoji ljubljeni osebi notranje mirni, potem ni razloga za skrb. Če pa v vas prebuja anksiozne občutke in vzbuja dvome, ki načenjajo vašo samopodobo, pa dobro razmislite.

Vsak si zasluži nekoga, ki ga bo spoštoval, podpiral in imel rad. Investirajte v odnose, ki so vredni vaše energije. Zaupajte intuiciji.

Preberite še: 8 znakov, da pozabljate nase ali pa To moški počne le z(a) žensko, ki jo ljubi

vh, Vir: The Mind's Journal