5 znakov, da sabotirate vaše novo razmerje

5 znakov, da sabotirate vaše novo razmerje (foto: Profimedia) Profimedia
16. 8. 2017

Najboljša stvar novega razmerja je, da je še čisto in nepopisano. V zraku visi veliko obljub in potenciala. Tudi če se v prejšnji zvezi ni izšlo dobro, ste sedaj dobili novo priložnost in zagotovo ne boste ponovili starih napak. Ali pač?

Dokler se ne boste zares ljubili, boste podzavestno uničevali razmerja in preprečevali, da bi v vaše življenje prišla ljubezen. To so znaki, da nevede sabotirate vajino zvezo:

1. Predpostavljate, namesto da bi komunicirali

Odkritost in direktnost sta spretnosti komuniciranja, ki lahko razmerje popeljeta na novo, višjo raven. Na žalost pa se pogosto zanašamo na pasivnost, ki ne izraža naših dejanskih želj in potreb. Partner vam ne more brati misli, zato njegovemu/njenemu dejanju ne pripisujte namišljenih namer in ne predpostavljajte, da je nekaj storil/a le zato, da bi vam škodoval/a. Če želite, da vas razume, mu/ji dajte nekaj osnovnih navodil.

2. Odvisnost ali pretirana navezanost na partnerja

Prvih nekaj mesecev zagotovo želita preživeti skupaj, saj sta oba sveže zaljubljena in navdušena drug nad drugim. Vendar ne dušite sorodne duše s svojimi objemi in navezanostjo. Hitro se namreč lahko počuti ujetega/ujeto in želi pobegniti iz razmerja. Še vedno ostanita dve neodvisni osebi, ki se odlično dopolnjujeta in ne opustita aktivnosti, ki jih rada počneta sama.

3. Ostajate na »varni razdalji« namesto, da bi se prepustili zaljubljenosti

Rek pravi, naj ljubimo, kot da še nikoli nismo bili prizadeti. Če želite dati priložnost novi romanci, morate podreti zidove in dopustiti, da ljubezen naredi svoje. Obstaja možnost, da boste spet prizadeti, vendar vas bo omejevanje le prikrajšalo za izjemno izkušnjo, ki se bo morda tokrat iztekla dobro. Ko se znebite strahov in se opogumite, ste veliko bližje temu, da najdete nekaj pravega, kar ste iskali v razmerjih.

4. Igrate nekoga drugega

Biti to, kar ste, je ključno za vsako razmerje, saj se v nasprotnem primeru moški ali ženska zaljubi v predstavo, ki jo igrate tisti trenutek. Mnogi sabotirajo razmerje z laganjem o službi, hobijih, svojih lastnostih ali se pretvarjajo, da imajo zanimanje za izbrano osebo. Resnica vedno pride na plan in partner se bo hitro počutil izigranega in prevaranega. Ko nekaj zgradite na lažeh, se bo slej ko prej podrlo.

5. Verjamete, da niste dovolj dobri in dvomite v razmerje

Ko vstopate v novo zvezo in se ob tem borite z nizko samopodobo, boste potrebovali veliko zaupanja in prepričevanja, da se nekdo resnično zanima za vas. Samouničevanje se zgodi, ko nehate verjeti, da ste dovolj dobri, ne glede na to, kako zelo se sorodna duša to trudi pokazati. Če s seboj prinesete negativna prepričanja, boste razmerju naredili več škode kot koristi, saj boste že vnaprej predvidevali, da bo šlo vse slej ko prej navzdol. Odrinete ljubljeno osebo in se obdate z visokim zidom.

Preberite tudi: