5 znakov, da verjetno seksate v napačnem položaju

Pravi položaj za prave užitke (foto: Profimedia) Profimedia
8. 9. 2015

Položaji, položaji, položaji. Od Kama Sutre do lokalnega priročnika za prosti čas, vsi nudijo nešteto položajev za popestritev trenutkov v dvoje. Tule je 5 znakov, da ste verjetno izbrali napačnega.

1. Počneta nekaj, kar sta videla v filmu, a se oba počutita neudobno

Mogoče je bilo videti vroče in strastno v ponovitvi tistega dela Prave krvi ali pa je bil položaj videti nadvse zanimiv v tistem pornografskem filmu, ki sta ga po nesreči ujela v preklapljanju med kanali, a v resnici zelo malo filmskih seks položajev deluje tudi v realnosti. Ker v realnosti ne seksamo za kamero, zato kopiranje običajno vodi h krčem in od bolečin obnemeli medenici.

2. Če ste izbrali položaj, v katerem si ne boste uničili pričeske

Če vas skrbi, kako boste videti po seksu in temu primerno izbirate položaje, potem ta izkušnja verjetno ne bo zelo intenzivna. Obenem ste si za idejo strastnega seksa izbrali nadvse neprimeren cilj, ki bo zelo verjetno pokvaril doživetje za oba.

3. Če vas boli

Seks naj ne bi nikoli bil boleč, razen seveda, če ste namenoma prinesli s seboj loparček za šeškanje. Ker so naša telesa med seboj različna, vama bodo glede na vajine oblike, dolžine in krivine organov nekateri položaji bolj, drugi pa manj prijetni. V kolikor se bolečina ne preneha tudi po menjavi položajev, pa je potrebno govoriti z zdravnikom.

4. Če vidite nekoga, ki ni vaš partner

Vaše vidno polje naj bi -  v idealnih razmerah - zavzemala izključno oseba, s katero ste trenutno v seksualnem odnosu. Če se znajdete v položaju, ko med penetracijo z očmi ujamete soseda Lojzeta med košenjem trave in on zdaj zaskrbljeno strmi nazaj, potem morate nujno zamenjati položaj.

5. Če ste v položaju, ki vas ne vzburja

Morda drug za drugega še niti ne veste, kateri položaji so vama najbolj prijetni, a če se prevečkrat znajdete v takšnem, kjer se pot do orgazma zdi kot plezanje na Triglav v snežnem metežu, ko morate 20 minut biti osredotočeni le na dosego vrhunca, ker se vam sicer v mednožju ne dogaja nič pretresljivega, je vsekakor čas, da poskusite kaj novega.

Preberite tudi: 4 sramotne situacije, ki jih morata prestati kot par