6 načinov, kako ugotoviti, da niste več zaljubljeni v partnerja

6 načinov, kako ugotoviti, da niste več zaljubljeni v partnerja (foto: Profimedia) Profimedia
14. 3. 2018

Za par verjetno ni hujšega od tega, da eden izmed njiju pove, da ga ima rad, ni pa zaljubljen vanj. In ko pride tisti zastrašujoči: »Lahko ostaneva prijatelja.«

Ko samo eden pravi, da je zaljubljen, je jasno, da se porajajo resne težave. Zakaj? Če je nekoga zaljubljenost že minila, se bo težko ponovno zaljubil. Ni nemogoče, preveč verjetno pa tudi ni. Če eden izmed partnerjev ni bil nikoli zaljubljen – tu ne šteje zgolj fizična privlačnost –pa obstaja velik dvom, da se bo kdaj lahko.

In kakšni so znaki, da niste več zaljubljeni v partnerja?
1. Apatija

Partnerji, ki so zaljubljeni, imajo ponavadi energijo za preživljanje časa s svojo boljšo polovico. Radi bi ji ustregli in ves čas iščejo nove in razburljive načine, da bi se družili.

Če si ne želite raziskovati sveta s svojim partnerjem, vam morda ni do njegove družbe.

2. Distanca

Zaljubljeni partnerji si želijo s svojo boljšo polovico preživeti kar največ časa. Večina jih komaj čaka, da se po službi vrnejo domov, ali pa se veselijo vikenda, da ga bodo preživeli skupaj. Izpolnjuje jih že to, da se odpravijo na večerjo.

Če se ves čas oddaljujete od partnerja, morda res niste zaljubljeni.

3. Fizična intimnost

Zaljubljeni partnerji se radi pogosto ljubijo. V spalnici radi zadovoljujejo svojega partnerja, pa ne samo zaradi svojega ega, ampak bi jim radi pokazali, da si jih želijo in jih cenijo. Tega se veselijo. Ko zadovoljujejo, so zadovoljeni tudi sami in resnično jih zanima, kaj partnerja vzburja, zato se potrudijo, da to izvejo.

Če ne uživate v partnerjevi bližini in vas ljubljenje z njim ne zanima, je nekaj verjetno hudo narobe.

4. Osredotočenost

Zaljubljeni partnerji se osredotočajo na svojo boljšo polovico. Pogosto mislijo nanjo in brez posebnega razloga jih obdarjujejo, ker jim hočejo pokazati, kako pogosto mislijo nanjo. Če se jim zdi, da je partner nesrečen, izrazijo skrb in se hočejo čim prej pogovoriti o tem.

Če na partnerja ne mislite pogosto, morda niste zaljubljeni.

5. Vrednost

Zaljubljeni partnerji svojo boljšo polovico cenijo in so srečni, da so jo našli. Pogosto so mnenja, da so našli svojo dušo dvojčico.

Če ste mnenja, da je vaš partner samo »eden izmed mnogih«, verjetno niste zaljubljeni.

6.  Spoštovanje

Zaljubljeni partnerji svojo boljšo polovico spoštujejo, jo občudujejo in jo podpirajo pri vseh dejavnostih. Ker so spoštljivi, znajo bolje prisluhniti, se pogajati in sprejemati kompromise. Ne prepirajo se glede tega, kdo bo glavni, temveč delujejo kot ekipa.

Če svojega partnerja obravnavate kot nekoga, ki vam ne more ponuditi veliko, verjetno niste zaljubljeni.

Če imate na kateremkoli izmed zgoraj naštetih področij primanjkljaj, še ne pomeni nujno, da niste zaljubljeni. Obstaja pa možnost, in če to drži, morate to vzeti resno. V nasprotnem primeru je lahko na kocki vaše razmerje.

Vir: Psichology Today

Preberite še:

 

Značke: zaljubljenost

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri