6 opozorilnih znakov, da se v zvezi ne počutite dobro

6 opozorilnih znakov, da se v zvezi ne počutite dobro (foto: Profimedia) Profimedia
24. 3. 2019

Če zadnje čase čutite, da ste bolj nesrečni kot običajno, se razlog lahko skriva tudi v razmerju. Preverite, ali opazite katerega izmed naslednjih znakov.

Se prepoznate v katerem izmed naslednjih opozorilnih znakov?

Partner ima večjo odgovornost

Ne morete se spomniti, kdaj ste nazadnje sami izbrali, kaj bosta počela na zmenku. Vedno upoštevate partnerjeve želje, časa za izpolnjevanje vaših pa nikdar ne najdeta. Prav tako je oznanil, da bo načrtoval poletne počitnice in manjše stvari, kot na primer, kako bosta preživela prosti čas. Čutite, da vas zveza duši in ne dopusti, da bi uresničili svoje cilje ter se držali lastnih načel. Opomnite se, da ste sami gospodar svojega življenja, zato je čas, da ponovno prevzamete krmilo.

Vedno ima prav

Tudi takrat, ko oba vesta, da se moti. Če se prepiri kar vrstijo in se zmeraj izkaže, da je imel prav partner, je čas za resen pogovor. Razmerje ni tekma, v kateri mora zmagati, ampak dogodivščina, na katero sta se podala z obljubo, da se bosta podpirala in skupaj rasla. Kje sta izgubila rdečo nit?

Kritike

»Zakaj si kupil/a nov božični pulover, saj že tako nimaš denarja?« Skušate ugajati, a vsakokrat ko mislite, da ste ravnali prav, vas zasuje plaz kritik. Ne veste več, kam se obrniti in kaj storiti, da bo partner zadovoljen. Ustavite se in najprej razjasnite situacijo. Zakaj sorodna duša ne more najti lepe, vzpodbudne besede? Kaj je pravi razlog za vso negativnost? Kritike so jasen znak, da morata v zvezi nekaj stvari razjasniti in premisliti.

Ravnate se po partnerjevih navodilih

Opazili ste, da tudi najpreprostejše stvari, kot je kuhanje kosila, počnete po partnerjevih navodilih. Vaša naloga v razmerju ni služenje, ampak imate povsem enako odgovornost in pravico odločanja kot vaš/a izbranec/izbranka. Temu se ne odrecite in  ponovno pojasnite, da sta povsem enakovredna. Še vedno sta dva ločena posameznika s svojimi cilji in željami.

Partner vas skuša nadzirati

»Kdaj prideš domov?« je lahko nedolžno vprašanje, ki bo omogočilo lažje načrtovanje dogodkov ali oblika nadzora, ki ga partner izvaja nad vami. Nič ni narobe, če želi spoznati vaše prijatelje in ga zanima, s čim se ukvarjate v službi. To so dobri znaki, ki pomenijo, da mu je mar za vas. Ko pa opazite, da skuša prevzeti nadzor nad vašim življenjem, tega ne dopustite. Sami kreirate svoj vsakdanjik in sorodna duša bi morala biti tista, ki vas pri tem podpira.

Ne upošteva vaših želja pri večjih odločitvah

Kje bosta živela, ali bosta imela otroke in ali se bosta poročila so velika vprašanja, ki zahtevajo mnenja in premislek obeh. Ko vas partner iz tega izključi in sam skuša nadzorovati prihodnost, tega ne dopustite. Tudi vaša beseda šteje. Pojasnite mu, da ne boste živeli njegovega življenja, ampak načrtujete skupno prihodnost. Torej morata tudi velike odločitve sprejeti skupaj. Če se s tem ne bo strinjal, se morata resno pogovoriti.