6 stvari o seksu, za katere si moški želijo, da bi jih vedele tudi ženske

Ključ je v komunikaciji ... (foto: Profimedia) Profimedia
26. 4. 2022

Pri seksu je v bistvu tako, kot pri mnogih stvareh v življenju - vaja dela mojstra. A kot je povedal že Lombardi - če vajo delaš narobe, to ne vodi nikamor. In v teh šestih točkah prihaja do manjšega šuma.

1. Ženska mora tu in tam prevzeti pobudo

Občasno lahko tudi ženska prevzame ponudbo. Sicer se običajno pričakuje od moškega, da k seksu pristopa kot dominantni akter. Ko pa se te vloge obrnejo, četudi le vsake toliko časa, je to lahko zelo vzburjajoče tako zanjo, kot tudi zanj.

2. Ne pozabite na komunikacijo

Ni potrebno, da on porabi pet, celo deset minut za nekaj, kar njej v bistvu sploh ne ugaja. Seks ni čas, ko moramo biti vljudni in sramežljivi - je čas, ko je potrebno odpreti usta tudi za to, da se pove, kakšne so želje in pričakovanja. Tako bosta na koncu oba srečna.

3. Včasih tudi moški niso pri volji za seks

Razumemo, da se sliši kot mit. Kot laž. Morda kot šala. Ampak je pravzaprav resnica. Včasih se zgodi. In tega ni mogoče spremeniti.

4. Ženska mora razkriti, kaj so njene skrite fantazije

Če je dekle nagnjeno h kakšnim bolj nenavadnim seksualnim praksam, sploh, če so te fizično nekoliko vprašljive, mora ona to razkriti. On zagotovo - no, vsaj upamo - ne bo sam od sebe namignil k sado-mazo seksu, tudi zato, ker mu takšna namigovanja lahko namesto srečnega konca prinesejo policijsko kartoteko. Če ona želi kaj posebnega v postelji, ga mora v to sama povabiti.

5. Zaupanja za kontracepcijo ni, dokler moški ženske ne pozna zelo dobro

V tem ni nič osebnega, a moški lahko zaupa, da ženska resnično uporablja kontracepcijo šele, ko jo pozna zelo dobro. Vse ostalo je nespametno tveganje in moški si bo raje zagotovil miren spanec z uporabo kondoma. 

6. Moški so po orgazmu izredno občutljivi

Občutljivi tam spodaj, kakopak. Zato pristopajte previdno.