6 znakov, da ste v zdravem in trdnem odnosu

6 znakov, da ste v zdravem in trdnem odnosu (foto: Profimedia) Profimedia
27. 3. 2022

Pravo ljubezen v življenju doživiš samo enkrat. In če se ta trenutek sprašujete, kako trden je vajin odnos v resnici … Tu je 6 znakov, ki odgovorijo na vaše vprašanje.

1.

Brez težav izražate svoje mnenje. In vajini prepiri so konstruktivni. Komunikacija je pomembna, pomembno pa je tudi to, kako se pogovarjata. In o čem. V zdrav odnos ne sodi izogibanje neprijetnim temam in prilagajanje zgodb. Ko ni potrebe po tem, da bi svoje mnenje zadržali zase in vas ni strah, da boste vznemirili partnerja, veste, da ste v zdravem odnosu.

2.

Vzamete si čas zase. Odnos, v katerem ni prostora za druge ljudi, za hobije, za stvari, ki jih radi počnete sami …, ni zdrav odnos in bo težko trajal.

3.

V odnosu ste lahko to, kar v resnici ste. Partner vas je sprejel z vsemi lastnostmi, izkušnjami, strahovi … in od vas ne pričakuje, da bi se spremenili samo zato, da bi mu/ji ustrezali. In vi tega ne pričakujete od partnerja.

4.

O stvareh se odločata skupaj. Pa naj gre za majhne stvari ali življenjsko pomembna vprašanja. Ni neprijetnih presenečenj, ni občutka podrejenosti, ko pride do razhajanj, pa znata upoštevati različna menja.

5.

Popolnoma si zaupata. Dolgotrajne zveze temeljijo na zaupanju. Zaupanje je oblika spoštovanja in ko si popolnoma zaupata ter se spoštujeta, sta na dobri poti do srečne in dolge zveze.

6.

Ne manjka dotikov, objemov, poljubov, intimnosti … Od prvega trenutka, ko sta se spoznala. Količina vsega tega se bo seveda skozi obdobja zveze spreminjala, a strast ne bo nikoli ugasnila.

 

 

 

Značke: zdrav odnos