6 znakov, da ste v zdravem in trdnem odnosu

6 znakov, da ste v zdravem in trdnem odnosu (foto: Profimedia) Profimedia
7. 2. 2019

Pravo ljubezen v življenju doživiš samo enkrat. In če se ta trenutek sprašujete, kako trden je vajin odnos v resnici … Tu je 6 znakov, ki odgovorijo na vaše vprašanje.

Brez težav izražate svoje mnenje. In vajini prepiri so konstruktivni. Komunikacija je pomembna, pomembno pa je tudi to, kako se pogovarjata. In o čem. V zdrav odnos ne sodi izogibanje neprijetnim temam in prilagajanje zgodb. Ko ni potrebe po tem, da bi svoje mnenje zadržali zase in vas ni strah, da boste vznemirili partnerja, veste, da ste v zdravem odnosu.

Vzamete si čas zase. Odnos, v katerem ni prostora za druge ljudi, za hobije, za stvari, ki jih radi počnete sami …, ni zdrav odnos in bo težko trajal.

V odnosu ste lahko to, kar v resnici ste. Partner vas je sprejel z vsemi lastnostmi, izkušnjami, strahovi … in od vas ne pričakuje, da bi se spremenili samo zato, da bi mu/ji ustrezali. In vi tega ne pričakujete od partnerja.

O stvareh se odločata skupaj. Pa naj gre za majhne stvari ali življenjsko pomembna vprašanja. Ni neprijetnih presenečenj, ni občutka podrejenosti, ko pride do razhajanj, pa znata upoštevati različna menja.

Popolnoma si zaupata. Dolgotrajne zveze temeljijo na zaupanju. Zaupanje je oblika spoštovanja in ko si popolnoma zaupata ter se spoštujeta, sta na dobri poti do srečne in dolge zveze.

Ne manjka dotikov, objemov, poljubov, intimnosti … Od prvega trenutka, ko sta se spoznala. Količina vsega tega se bo seveda skozi obdobja zveze spreminjala, a strast ne bo nikoli ugasnila.

Preberite še: Kaj vaša najljubša hrana pove o vašem seksualnem življenju in 5 vprašanj, ki vam bodo razkrila, ali vas vodi ljubezen ali poželenje

In preverite 5 stvari, ki jih neljubeča mama nikoli ne počne

 

 

 

Značke: zdrav odnos

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri