7 korakov, kako preboleti neuslišano ljubezen

7 korakov, kako preboleti neuslišano ljubezen (foto: Profimedia) Profimedia
14. 6. 2018

Vsakemu izmed nas se je vsaj enkrat v življenju zgodilo, da se je zaljubil, a mu ljubezen ni bila vrnjena. Če imate zlomljeno srce, ga poskusite pozdraviti s spodnjimi koraki.

1. Prekinite kontakt.

Prvo in osnovno: zbrišite vsa njegova/njena sporočila, njegov kontakt, fotografije ... Zbrišite ga tudi s seznama prijateljev na družabnih omrežjih. Na začetku vam bo seveda težko, ampak takšne situacije zahtevajo tudi težke odločitve.

2. Dajte si čas.

Nikoli ni dobro preveč analizirati situacije. Dajte si nekaj časa, da dobro premislite in sprejmete novo stanje in greste naprej.

3. Imejte se radi.

Šele, ko se boste sprejeli, se naučili spoštovati in imeti radi samega/samo sebe, boste našli mir. Dokler tega ne storite, bo občutek zavrnitve v vas izzival nemir, tesnobo in pomanjkanje samozavesti.

4. Dovolite si čutiti, izraziti iskrena čustva.

Dovolite si biti žalostni in dajte "času čas", a ne predolgo. Kmalu bo namreč čas, da živite naprej.

5. Bodite kreativni.

Pišite, rišite, fotografirajte, slikajte ... Počnite tisto, kar imate radi, kar vam odgovarja in pomaga preusmeriti bolečino v nekaj kreativnega.

6. Osredotočite se nase.

Skrajni čas je, da sebe in svoje želje postavite na prvo mesto. Sledite svojim sanjam, razvijajte se v smeri, v katero ste si vedno želeli, postanite to, kar si želite biti in ne nekaj, kar od vas pričakuje on/ona. Ne glede na to, za kaj gre – športna aktivnost, učenje novega tujega jezika, sprememba pričeske in drugo – razmišljajte o tem, kaj želite spremeniti in pojdite v tej smeri.

7. Ponovno se zaljubite.

Čim pogosteje se odpravite s prijatelji ven. Spoznajte nove ljudi. Nič ni bolj vznemirljivega od tega, da se zaljubite v novo osebo in tako pozabite na tisto, zaradi katere trpite. No, pazite, da se ne zaljubite prehitro – vsaj dokler ne vidite, če gre za obojestransko ljubezen. Brez izjem!

Preberite še: 10 stvari, ki v odnosu najbolj odvrnejo ženske in 10 stvari, ki najbolj odvrnejo moške

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri