25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

7 načinov, na katere se s partnerjem še bolj povežeta

7 načinov, na katere se s partnerjem še bolj povežeta (foto: profimedia) profimedia
21. 3. 2018

Razmerje ni nekaj, kar zgradiš in pustiš, da traja večno. Potrebna so nenehna prizadevanja, negovanje, sklepanje kompromisov, popuščanje … Da še bolj utrdita zvezo in poglobita odnos, upoštevajta naslednje nasvete.

  • Sproščeno se pogovarjajta. Kdaj sta se nazadnje samo pogovarjala, brez podlage televizije ali piskanja pametnih telefonov? Vzemita si čas drug za drugega in govorita o čemerkoli. Povejta si o službi, prijateljih, družini, ciljih, prihodnosti … Ne zanemarita komunikacije.

  • Poiščita si skupno aktivnost. Tako kot je pomembno, da nekaj časa še vedno preživita ločeno in počneta stvari, ki vaju veselijo, morata kaj početi tudi skupaj. Preizkusita se v športu, kuhanju, ustvarjanju, petju … Nikoli ne vesta, kaj novega bosta vzljubila.

  • Podoživita prve zmenke. Pomislita na srečanja, ki sta jih imela čisto na začetku zveze. Kaj sta počela? Prižgita iskrice z obiskovanjem krajev, kjer sta se objemala kot sveže zaljubljen par, obudita večere ob čaju, pojdita v kino. Tako se bosta ponovno zaljubila in opomnila, zakaj sta na samem začetku hotela postati par.

  • Pozanimajta se o aktivnostih, ki vaju veselijo. Ko se partner naslednjič odpravi na plavanje, pojdite z njim. Glejte ga, ko bo v svojem elementu pometel s konkurenco in ga spodbujajte. Partner vam bo hvaležen, da ste si vzeli čas in prišli, tudi če vas njegov hobi morda ne zanima.

  • Počitnikujta, privoščita si izlet ali odpotujta. Odpravita se skupaj na večdnevni oddih, kjer se bosta zbližala in si delila izkušnje v drugačnem okolju. Občutek globje povezanosti lahko traja tudi do meseca dni po tem, ko se vrneta domov. Že krajši oddih bo blagodejno koristil vajini zvezi.

  • Presenečajta se. Izkazujta si naklonjenost s presenečenji, ki so lahko že majhna dejanja. Privoščita si piknik na travniku, prižgita sveče in stanovanje posipajta z rožnimi listi, skuhajta najljubšo jed, kupita karte za predstavo, ki sta si jo hotela ogledati. Potrudita se drug za drugega.

  • Ne zapadita v rutino. Ne v takšno, v kateri se bosta začela dolgočasiti. Vedno si zastavljajta nove izziva in poskušajta kaj drugega. Ohranita najljubša mesta za zmenek ali torkove filmske večere, a ne pozabita včasih začiniti vsakdana z novostmi.

Preberite tudi: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri