7 najslabših vprašanj, ki jih lahko postavite na prvem zmenku

7 najslabših vprašanj, ki jih lahko postavite na prvem zmenku (foto: Profimedia) Profimedia
23. 5. 2022

Priznajmo si: prvi zmenki so težki! Da jih ne naredite še težje, se izogibajte tem vprašanjem...

Na prvem zmenku naredimo vtis, človeka boljše spoznamo in ugotovimo, ali smo zainteresirani za nadaljno spoznavanje. Idealno je, da je prvi zmenek sproščen, prijeten, obenem pa, da v nas vzbudi občutke.

Morda si že takoj na začetku želimo postaviti direktna in osebna vprašanja, ki pa lahko zvenijo precej nespoštljiva, celo nesramna. Tudi, če ne mislite nič slabega, je vseeno bolje, da se jim na prvem zmenku izogibate.

To je 7 najslabših vprašanj, ki jih lahko postavite na prvem zmenku:

1. Zakaj si samski/a? (To vprašanje je precej osebno, obenem pa lahko v osebi vzbudi neprijetne občutke in travmatične spomine)

2. Kakšno plačo imaš? (Še eno zelo osebno vprašanje, ki se vas v začetku razmerja absolutno ne tiče)

3. Koliko partnerjev si imel/a do sedaj? (Če ste radovedni glede bivših partnerjev, osebi pustite, da se sčasoma odpre in je ne spravljajte v neprijeten položaj)

4. Zakaj tega ne narediš boljše? Jaz predlagam... (S tem, ko si želite osebo popravljati, kontrolirati, izboljševati in spreminjati, delujete manipulativni)

5. Ali si devičnik/devica? (Vprašanje deluje izjemno žaljivo, grobo in preveč osebno za prvi zmenek)

6. Zakaj nosiš toliko ličil? Zakaj si naročil/a to? (Izogibajte se komentiranju osebnih odločitev - niso vaša stvar)

7. Kateri položaji v postelji so ti najbolj všeč? (Še eno povsem osebno vprašanje, ki lahko na prvem zmenku deluje vsiljivo in nespoštljivo)

Potrudite se, da bo tudi za drugo osebo zmenek z vami čim bolj prijeten, umirjen in sproščen. Če vidite, da oseba o nečem ne želi govoriti, je v to ne silite, temveč preprosto spremenite temo ali pustite, da oseba sama prevzame vajeti in določi temo pogovora.