7 nepričakovanih znakov, ki razkrivajo, da ste nekomu (zares) všeč

7 nepričakovanih znakov, ki razkrivajo, da ste nekomu (zares) všeč (foto: profimedia) profimedia
27. 2. 2019

Ne prezrite teh vedenj, ki vam govorijo, da ste nekomu zelo pri srcu.

Kadar nam je določena oseba všeč in se zaljubimo, svet vidimo lepši, kot je v resnici. Spremeni se tudi telesna govorica, ki nakazuje zanimanje za določeno osebo, pa če to želite priznati ali ne. Ste že kdaj pri sebi opazili naslednje znake ali pa jih oddaja nekdo v vaši bližini?

1. Pogosto vas opazuje in skuša vzpostaviti očesni stik

Običajno človeka gledamo naravnost v oči le, ko se z njim pogovarjamo ali mu želimo kaj povedati. Pa še takrat se vanj zazremo le za nekaj trenutkov in nato pogledamo drugam.

Kadar ste nekomu všeč, pa bi oseba rada pritegnila vašo pozornost, zato vas pogosto opazuje in občasno tudi vzpostavi očesni stik, ki traja malce dlje, ravno toliko, da vas prične zanimati, kaj naklepa. Obstaja večja verjetnost, da boste začeli pogovor. Tudi če se komunikacija ne bo zgodila, pa bo nekdo pritegnil vašo pozornost.

2. Nagibanje naprej

Tega ne morete preprečiti, kadar vam je nekdo všeč in enako boste opazili pri drugih, ki bodo hoteli z vami vzpostaviti globlji odnos. Ko nekaj razlagate in oseba želi pokazati, da jo zanima, se nehote nagne proti vam in popolnoma prisluhne. Sledi vsaki besedi in poda svoje mnenje ali odgovor, če je to potrebno.

Kadar sta si všeč oba, pa se hkrati nagibata naprej. Če bi opazovali od daleč, bi z gotovostjo lahko rekli, da si bosta padla v objem. Telo z vedenjem kaže, da želi biti z drugo osebo.

3. Zapomni si nenavadne stvari iz vajinih pogovorov

Slučajno omenite, da si zjutraj radi privoščite borovničev mafin iz določene pekarne in kmalu za tem vam nekdo mimogrede prinese natanko takšen mafin. Ali pa boste dobili kavo, prav takšno, kot jo radi pijete, čeprav niste nikoli zavestno omenili, kako jo pripravite. Morda boste ponovno povedali določeno informacijo, ker boste menili, da je nihče ni slišal, a oseba, ki se ji dopadete, bo podatek že vedela.

Ko se zaljubimo, skušamo vsrkati vse, kar simpatija pove. Ne ločujemo na pomembno in manj pomembno, kot možgani to počnejo običajno, ampak shranimo vse podatke.

4. “Slučajni” dotiki

Sedite za mizo in njegova rama se slučajno dotakne vaše. Roko po nesreči položi na vašo, ker ne vidi, da ste jo imeli tam. Vedno najde mesto blizu vas in se trudi biti čim večkrat v vaši družbi.

Vse to po vsej verjetnosti ni le naključje, ampak dejanja, ki nadomestijo priznanje, da ste nekomu všeč. Oseba še ni prepričana, ali čutite enako ali pa je enostavno še prezgodaj, da bi razkrila svoja čustva, zato vam to kaže z dotiki, ki naj bi se zgodili povsem naključno.

5. Odstranjevanje ovir, ki se znajdejo med vama

Ne mislimo na podrta drevesa na poti ali kaj podobnega, ampak majhne stvari, ki preprečujejo, da bi se vam oseba še bolj približala. Ko na primer sedita ob skodelici kave, bo posameznik poskrbel, da med vama ne bo menija, denarnice in telefonov. Veliko pove tudi govorica telesa: kadar nam nekdo priraste k srcu, razpremo roke, sprostimo ramena in tako govorimo, da je dobrodošel v našem osebnem prostoru.

V nasprotju s tem ob osebah, ki nam niso tako ljube, prekrižamo roke in (nehote) zavzamemo napadalno držo, kot če bi se morali braniti ali boriti.

6. Stopala obrne proti vam

Zelo nenavaden znak, ki kaže, da ste nekomu simpatični, je položaj stopal. Če so ta obrnjena proti vam (torej naravnost), ko oseba govori z vami in tudi, kadar se obrne, da bi se odzvala na nekoga drugega, imate oboževalca. Običajno se orbnemo s celim telesom in posvetimo drugemu človeku, v tej situaciji pa telo še vedno želi biti blizu simpatije.

Kadar nekdo ob pogovoru z vami obrne stopala navzven, pa želi čim prej oditi. Zakaj? Tega vam stopala žal ne bodo sporočila, zato se boste morali do odgovora dokopati sami.

7. Sprašuje drugačna vprašanja

Ne ustavi se pri “kako si?”, ampak nadaljuje z vprašanji, kaj vas je danes razjezilo, da se sedaj počutite slabo in ali lahko kako pomaga popraviti situacijo. Ko vas drugi vprašajo, ali imate radi svojo službo, on vpraša, kaj vas motivira za takšno delo. Prizadeva si vas bolje spoznati, zato lahko pričakujete veliko globokih vprašanj, ki izkazujejo izjemno zanimanje za vaše življenje. Posameznik vam bo tudi dobro prisluhnil in ne bo dovolil, da ga pri tem kaj zmoti.