7 presenetljivih dejstev o nezvestobi (tako moški, kot ženski)

7 presenetljivih dejstev o nezvestobi (tako moški, kot ženski) (foto: profimedia) profimedia
7. 9. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Nove študije kažejo, da skok čez plot ne pomeni avtomatičnega konca zveze. Predstavljamo sedem presenetljivih dejstev, ki jih zagotovo še niste poznali.

Varanje se ne začne v glavi!

Če si predstavljamo, da smo z drugim partnerjem ali pa po tem celo hrepenimo, je to le del naše domišljije. In v ljubezni je dovoljeno skoraj vse. Tako je menilo 80 % moških in 70 % žensk v neki študiji göttingenske univerze.

Tu pa se tudi konča enako razmišljanje spolov: za večino žensk se varanje začne s poljubom (39 %), za moške (44 %) pa šele s seksom.

Vara vsak peti

Ženske niso nič bolj zveste (ali pa nezveste!) od moških. To so dokazale celo znanstvene študije. Številke, da vara približno 50 % vse ljudi, so po ocenah strokovnjakov močno pretirane.

Kljub vsemu ljubezen!

Številni tega ne morejo verjeti, toda skok čez plot še ne pomeni, da ni več ljubezni v zvezi. 85 %­ moških in žensk, ki varajo, pravi, da svojega partnerja ljubijo ter da ga nikoli ne želijo zapustiti.

Pravi vzroki za varanje

Kdor misli, da si nezvesti moški s skokom čez plot iščejo nekaj boljšega od boljše polovice in da si poročene ženske iščejo mlade, klene ljubimce – je na napačni poti.

67 % nezvestih moških in 63 % nezvestih žensk se zdi njihov partner celo privlačnejši od ljubice/ljubimca. Tako je pokazala anketa med člani neke agencije, ki posreduje pri skokih čez plot v 22 državah.

Zakaj torek skok čez plot? Ljubimci ali ljubimke se bolje izkažejo v naslednjih kategorijah: posteljne spretnosti, strast in pripravljenost na 'telovadbo' v postelji. Predvsem se 'veliko bolj zanimajo za seks'. Številni tudi pravijo, da jim zna ljubimec ali ljubimka bolje prisluhniti.

Enkrat ni 'nobenkrat'?

Enkrat vara, vedno vara? Nekaj je na tem. V dveh ameriških študijah se je izkazalo, da trenutni skok čez plot ni bil prvi za 51 % moških in 56 % žensk. 22 % moških in 15 % žensk je svoje partnerje prevaralo že več kot trikrat!

Priznati ali molčati?

Okoli 60 % skokov čez plot se razkrije. In tako smo pri vprašanju, ki muči 90 % vseh nezvestežev: ali naj partnerju priznam skok čez plot?

Ja, pravijo partnerski terapevti. Kajti kdor ni odkrit, nima priložnosti za odpuščanje. Pogovor o razlogih skoka čez plot lahko spodbudi erotiko v spalnici, v odnos pa prinese nov polet.

Vendar pa ni odveč dodati, da 65 % ljudi partnerju ne bi odpustilo še drugega skoka čez plot.

Triki moških, ki varajo

Ti moški vedo, da hodijo po tankem robu, s katerega lahko padejo, če partnerica izve za skok čez plot. Zato si ustvarijo nekakšno zaščitno mrežo. To sestavljajo njegovi najboljši prijatelji, iz taktičnih razlogov pa rekrutira tudi sodelavce ("Ja, na poslovni poti je. Kaj pa ste si mislili?")

  • Naloga 'fantov' je preprosta: v vsakem položaju zagotavljanje alibija.
  • Namig: bodite pozorni, če se njegovi prijatelji do vas vedejo drugače kot sicer. To so znaki, da vedo nekaj, česar vi ne smete.

Ženske imamo občutljiv nos, tako da takoj zavonjamo drug parfum in kozmetična sredstva. Moški se zato veliko prha, da spere vonj. Profesionalci se prhajo pri ljubicah. Začetniki pa planejo pod prho takoj, ko pridejo domov, češ da je bilo v pisarni tako zelo vroče.

Še en trik. Da so nekoliko bolj fleksibilni s časom, si omislijo nov hobi (sploh če žena ne verjame številnim naduram). Karkoli, le da imajo več časa za zmenke! Nenapovedano se recimo pojavite v fitnes studiu ali pa ga prosite, da vas nauči nekaj besed, če se je vpisal na tečaj italijanskega jezika.

Ah, ja: lažnivec se po italijansko reče "bugiardo"!

Še nekaj statistike o varanju:
  • 79 % žensk, ki varajo svoje partnerje, z ljubimcem pogosteje doživi orgazem.
  • Hinavsko: 86 % moških, ki so že kdaj varali, se zdi zvestoba partnerice 'zelo pomembna'.
  • Le 27 % moških zapusti partnerico zaradi ljubice.
  • 87 % moških bi skok čez plot priznalo šele, ko bi jim dokazali.
  • Le 45 % vseh žensk, ki vara, pogosto doživi vrhunec tudi s svojim partnerjem.
  • Previdno: skoraj 60 % vseh skokov čez plot se zgodi v ožjih prijateljskih krogih ali med kolegi.

Preberite še: Kaj je navadno vzrok za težave v spalnici?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri