7 skrivnosti, ki vam jih partner ne zaupa

7 skrivnosti, ki vam jih partner ne zaupa (foto: Profimedia) Profimedia
24. 6. 2017

Razmerja temeljijo na zaupanju – tako ljubezenska kot prijateljska. Zato naj si partnerja ne bi prikrivala stvari, vendar ni nujno, da vesta za čisto vsako misel, ki vaju spreleti čez dan. Nekaterih skrivnosti vam partner ne bo zaupal, razen če ga vprašate, vendar s tem ni nič narobe.

Malo skrivnostnosti razmerju ne škodi. S tem ni mišljena nezvestoba, odvisnost, prikrivanje finančnih težav in podobno, ampak nekaj misli in dogodkov, o katerih se običajno verjetno ne pogovarjata. Mogoče vas to spodbudi, da se o čem pogovorita in sprejmeta z razumevanjem ter si tako izkažeta ljubezen.

V službi ga/jo je nekdo osvajal. Ali med vadbo, sprehajanjem psa in branjem v parku. Ni pomembno. Ne rabite vedeti za vsak zapeljiv pogled, ki mu partner ne posveti pozornosti. Šteje le to, da vas ni prevaral. Če ste paranoični, ker je pred kratkim dobil novo sodelavko, to kaže na nesigurnost in probleme z zaupanjem.

V službi ima težave. To je pomembno v primerih, ko bi zaradi problemov lahko prišlo do odpustitve ali je naredil/a veliko napako. Tudi takrat verjetno ne boste takoj izvedeli za težave, ampak šele, ko bi lahko vplivale na razmerje. Zakaj? Zaradi ponosa, seveda. Morda se partner čuti razočaranega in v vaših očeh noče izpasti zguba.  

Nekdo se mu/ji zdi privlačen. Vsi, samski in tisti v razmerju, v življenju srečujemo ljudi, ki se nam zdijo privlačni. To je povsem normalno in nekaj »krivde« lahko pripišemo celo naravi. Vendar o vsem ne rabite razpravljati s partnerjem, saj to ni nikakršna težava, če se ne odzove neprimerno. Priznajte si, da tudi sami radi pogledate za lepim moškim ali žensko.

Skriva otroško preteklost. Je partnerjeva prejšnja zveza razpadla, ker je bila boljša polovica kralj/kraljica vseh zabav? So ga v osnovni šoli zmerjali? Je bil zadnji na atletskem tekmovanju? Nekaj od teh stvari morda veste, vseh pa verjetno ne. To ni nezaupanje, ampak potreba po tem, da partner ohrani preteklost v preteklosti in se osredotoči na sedanjost ter prihodnost, ki jo bosta preživela skupaj. Nekaterih dogodkov se preveč sramuje in se jih ne želi spominjati.

Vašega prijatelja je ujel/a med početjem nečesa slabega. Naj bo stvar velika ali majhna, če jo je zadržal/a pred vami je to zato, ker se noče znajti sredi drame, ki sledi, ko odkrijete resnico. Če s tem nima ničesar opraviti, je prav, da ga/je ne vpletate. Kadar vas skrivnost ne prizadene neposredno, ni nič narobe, da vam kakšno majhno stvar prikrije.

Skregal/a se je s prijateljem. To v resnici ni skrivnost, ampak stvar, ki je pač ne želi deliti. Spet je na tapeti njegov/njen ponos, morda pred vami noče izpasti šibko in ne želi govoriti o stvareh, ki ga/jo vznemirjajo. Običajno so to vrste skrivnosti, ki se slej ko prej razkrijejo.

Nekoč se je boril/a s kilogrami. Verjetno vam bo partner to razkril, vendar zagotovo ne na prvi zmenkih. Lahko se boji, da ga/jo boste obsojali ali nanj/o gledali drugače, kot sedaj. Če imate boljšo polovico zares radi, boste skrivnost sprejeli z razumevanjem, vendar ne bodite jezni, če je ne izveste takoj.

Preberite tudi: