7 stvari, ki jih niste vedele o moški erekciji

7 stvari, ki jih niste vedele o moški erekciji (foto: Profimedia) Profimedia
7. 4. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Moški 'korenjak', predstavlja pravi misterij brez meja.

Predstavljamo vam 7 dejstev, ki lahko popolnoma spremenijo vaš odnos do njega.

1 Obstajajo trije tipi erekcij

Refleksogenična erekcija se zgodi, ko pridemo v stik s penisom, ter se zaradi trenja, držanja ali božanja 'prebudi' iz spanja. Psihogene erekcije so tiste, ki se zgodijo v sanjah, 'porednih' mislih ali zvočnih in vizualnih stimulacijah. Tretja vrsta erekcij pa je povsem nenamerna, ter je najbolj pogosta pri najstnikih, kasneje pa je vedno redkejša.

2 Erekcija je bolj močna ob oralnem seksu

Dandanes obstajajo praktično študije o vsem (tudi o tem). Moškim so namreč merili dolžino penisa med igro z roko, ter igro z usti, kar je pokazalo pozitivnejše rezultate ob 'igranju z usti'. Zaključek naj bi bil, da je zadovoljstvo večje, kar posledično pripelje do večje erekcije.

3 Kajenje in alkohol ga ovirajo

Študija je pokazala, da tobak in alkohol dolgoročno (pa tudi kratkoročno) škodujejo moški erekciji. Če si želite zabavo v postelji se raje odrečite zabavi s prijatelji.

4 Več spanja = večja erekcija

Sliši se nekako logično, ampak je to potrdila tudi znanost, da spanje vpliva na spolni nagon, ter posledično tudi na moško erekcijo. Neprespane noči ali slab spanec lahko igrajo pomembno vlogo pri nepopolni erekciji.

5 Kondomi jih resnično motijo

To sicer ne velja za vse moške, vendar je študija objavljena v Časniku spolne medicine (Journal of Sexual Medicine) predstavila, da nekateri moški, s kondomom izgubijo senzibilnost na določenih točkah na penisu, kar je lahko povezano s težavami z erekcijo, zaradi česar potrebujejo dodatno stimulacijo.

6 Količina masturbacije vpliva na moč erekcije

Čeprav nam tega ne želijo povedati, si moški z veseljem in tudi predcej redno skočijo z roko v hlače, kar zagotovo vpliva tudi na njegove erekcije. Če moški ne masturbira nekaj dni, se ob erekciji v penisu nabere večja količina krvi, kar pomeni večjo in bolj vzdržljivo erekcijo.

7 Pomembna je lokacija

Penis lahko 'zasije v vsem svojem sijaju', le kadar je umirjen in sproščen, zato je za večino moških pomembno, da seksajo v 'varnem' okolju, kjer ni možnosti, da bi ga kdo zalotil. Če živi s sostanovalci, starši ali otroci, ki so doma kadar si želite akcije, bo za erekcijo morda potreboval nekoliko več časa.