7 stvari, ki uničujejo vaše partnerstvo

7 stvari, ki uničujejo vaše partnerstvo (foto: pexels) pexels
31. 3. 2021

Kaj uničuje vaš partnerski odnos? 

V odnosih se vsi učimo, zato nikoli ne bomo popolni. Vedno bomo delali napake in naš partner prav tako. 

Pa vendar so nekatere stvari, ki jih lahko zavestno opazimo in delamo na tem, da jih odstranimo. Tako lahko ustvarjamo bolj harmonične in mirne odnose.

Navajamo nekaj vzrokov, ki zagotovo uničujejo odnose. 

1. Naša sreča je popolnoma odvisna od našega partnerja

To je prevelik pritisk na eno osebo ter napačen temelj naše sreče. Seveda nas naši ljubljeni osrečujejo, vendar ne smemo biti povsem odvisni od njih ter njihove pozornosti. Kot smo že stokrat slišali, moramo srečo najprej najti v sebi.

Včasih je naš partner slabe volje, malce odsoten ali ima pač slab dan. Tega ne smemo jemati osebno. Ima svoj težave in je pod stresom. Ne smemo za vse kriviti sebe in postati zato nesrečni. 

2. Pomanjkanje zaupanja

Saj veste, da je zaupanje najbolj pomemben del zdravega odnosa? Vendar večina ljudi še vedno s težavo popolnoma zaupa partnerju.

Če imate skrbi, jih iskreno povejte in se o njih pogovorite, sicer bo situacija vse slabša. 

3. Različna pričakovanja 

Vsak ima pričakovanja ali želje zase, za svojega partnerja in za oba skupaj. Čeprav naj ne bi imeli pretiranih pričakovanj do drugih ljudi, se je pomembno tudi o tem pogovarjati in razreševati ter skleniti kakšen kompromis.

Če bo vsak želel v drugo smer, bo to slej kot prej postala nevzdržana težava. 

Preverite še: 9 stvari, ki jih prenehajte pričakovati od drugih 

4. Pomanjkanje odprte in iskrene komunikacije 

Ravno zaradi pomanjkanja prave komunikacije veliko parov potrebuje terapije in pomoč. Pomembno je ves čas (!) delati na odprti komunikaciji in vedno sproti izraziti, kaj nas muči, kakšne so naše potrebe, razumavanje, občutenja itd. 

5. Odvisnosti

Če je en partner odvisen od nečesa, bo njegova droga vedno na prvem mestu pred partnerjem. Na ta način ljubezen ne mora zaživeti. Potrebno je poiskati pomoč in se rešiti odvisnosti, če si želimo, da naš odnos preživi. 

6. Čas: Preveč ali premalo

Težko je reči, koliko časa bi morali nameniti drug drugemu. Še posebej v današnjih časih, ko imamo hiter tempo življenja in nešteto obveznosti.

Vendar, če dve osebi želita skupaj rasti in sobivati, morata preživeti dovolj časa drug z drugim, saj v tem času gradita na medsebojni povezanosti. Če ne preživimo dovolj časa skupaj, se lahko vez skrha ali zbledi. 

7. Nenehno nerganje in obtoževanje

Če partner ves čas poudarja slabe strani svojega partnerja ali ga obtožuje ter nerga, se lahko ta hitro počuti manjvrednega, kar privede do nesrečnega in na koncu propadlega odnosa.

Vir: awarenessact.com

Poglejte si še: 6 nasvetov, kako se pravilno prepirati

In 35 malenkosti, ki moškim v razmerju pomenijo ogromno