7 znakov, da bo dober oče

7 znakov, da bo dober oče (foto: Shutterstock) Shutterstock
21. 9. 2018 Vir: liza.aktivni.si

So moški, ki se vedejo otročje, so nezanesljivi in nepreračunljivi.

Takih si zagotovo ne želite za očeta svojih otrok. Po drugi strani pa obstaja kar nekaj moških, ki izpolnjuje kriterije za dobrega očeta. In obstaja tudi kar nekaj znakov, po katerih ga prepoznate.

1 Je zvest
Vzgajati otroka v enostarševski družini je težko. Zato je ob sebi dobro imeti zvestega partnerja. Jasno, da se ne da napovedati skokov čez plot. Toda ali je človek po naravi zvesta duša, pa tudi zelo hitro opazimo.

2 Je ljubeč
Otrok ne potrebuje le očeta, ki zasluži denar za preživljanje družine. Potrebuje predvsem ljubezen, razumevanje in podporo. In če je ljubeče narave, je potem zelo verjetno, da je tak tudi do svojega naraščaja.

3 Je potrpežljiv
Ali se ne razjezi za vsako malenkost? Super, kajti mali otroci ti znajo kar krepko kravžljati živčke. Dobro je, če ima kandidat za očeta to zlata vredno lastnost.

4 Že zdaj zna ravnati z otroki
To je dokaj dober kazalnik. Pogosto lahko že po njihovem odnosu z nečakinjami in nečaki ugotovite, ali ima smisel za otroke. Čeprav lasten otrok prinaša popolnoma drugačno doživetje.

5 Je spontan
Družinskega življenja se ne da vedno načrtovati. Otrok bo enkrat kar čez noč zbolel ali pa bo ušpičil kaj takega, na kar se bo treba hitro odzvati. Kdor zna biti fleksibilen glede razmišljanja, ima odločilno prednost!

6 Je odgovoren
Skrbi zase in za svoje soljudi, prevzema odgovornost za lastne napake in ima življenje v svojih rokah? To so zagotovo dobri predpogoji, da zna prevzeti odgovornost tudi do malega bitja.

7 Družina mu je pomembna
Rojstni dnevi njegovih najbližjih so zanj sveti, brez božiča pa tudi ne gre. Če ceni čas za družino, potem ga bo namenjal tudi lastni družini. In to je neverjetno dragoceno!

Fotografija: Shutterstock

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri