7 znakov, da se prehitro zaljubite

Od objema do poroke v rekordnem času? (foto: Profimedia) Profimedia
28. 5. 2016

Samo bedaki se zapodijo, je nekoč prepeval Elvis Presley. In čeprav je zaljubljenost čudovita stvar, je prehitro zaljubljanje recept za čustveno, psihološko in tudi finančno tragedijo. Tu je 7 znakov, da morate stopiti na zavore.

1. Ena od ključnih merskih enot nastajajočega razmerja je klic po prvem zmenku. Ki ga potem ni in ni. Čakate in čakate. In ker se ne zgodi, to za vas ni le razočaranje - to je naravna katastrofa, ki zahteva rdeči alarm in emocionalni kolaps.

2. Dober znak, da se prehitro zaljubljate je tudi to, da vaši znanci in prijatelji ne dohajajo vseh izbranih oseb, ki se pretakajo skozi vaše življenje. Vsak dan ste zaljubljeni na novo, vsak dan žvrgolite o nekom drugem. 

3. Ko se dobite na kavi s prijatelji in prijateljicami, tematik, ki se ne tičejo zaljubljanja, niti ne poznate. Govorite lahko le o vaši najnovejši simpatiji. In vsaka od teh simpatij je 'tista prava'. Čeprav nikoli ni. In čeprav vam vsi govorijo, da počakajte vsaj polnih 24 ur, preden nekoga na novo prekategorizirate v 'tisto pravo in edino osebo, s kateri bi želeli preživeti vse življenje'.

4. Izbrana oseba ve, kako je ime vašim staršem, kateri je vaš najljubši film, kdaj ste se strenirali na kahlico in vse vaše PIN številke. Na drugi strani pa vi niste čisto prepričani, kako se ta vaša izbrana oseba piše.

5. Vaš moto je: "Ljubi vsakogar ves čas, ker nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi."

6. Še pred drugim zmenkom ste na facebooku poslali zahtevek za prijateljstvo vsem sorodnikom izbrane osebe, plus nekaterim izbranim prijateljem. Nikogar od teh sicer še ne poznate, ampak ste prepričani, da jih boste prej ali slej imeli priložnost srečati v živo.

7. Oseba, v katero se zaljubite, običajno po treh mesecih že živi pri vas, ne plačuje najemnine, ne pomaga polniti hladilnika in ne prispeva k plačevanju stroškov - ampak tam kljub temu živi. In nenadoma nihče več noče priti k vam na obisk. Ker v bistvu pri vas živi nek tujec. Le, da vi to vidite popolnoma drugače.

Preberi še, koliko minut traja idealen seks.