25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

8 razbitih mitov o moških!

8 razbitih mitov o moških! (foto: Profimedia) Profimedia
9. 4. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Pravzaprav so čisto prijazni in ljubki, kot vsi normalni 'ljudje'.

Včasih pa stojimo pred svojim moškim, bodisi možem, prijateljem, bratom ali očetom, in se vprašamo, le zakaj to počne oziroma zakaj tega ne počne? Kratek odgovor se glasi: ker je moški.

1 Zakaj po seksu takoj zaspi?

Stopnja vzburjenja se pri moškem hitro dvigne zelo visoko in po orgazmu tudi zelo hitro upade. Potem je tako sproščen, da se lahko končno popolnoma umiri.

2 Zakaj imajo 'strupenjače' vedno toliko uspeha pri moških?

Strupenjače rade ukazujejo – in to se zdi številnim moškim zelo praktično, ker jim ni treba razmišljati o čustvih. Poleg tega ženska, ki ni tako zelo prijazna, v njih vzbuja ambicije. Toda moški, ki so sposobni resnično pristnega in resnega razmerja, redko padejo na izumetničeno vedenje. Takšni namreč iščejo ljubečo žensko!

3 Kaj je tako slabega v solzah?

Kar nekaj moških meni, da ne bodo nikoli jokali, ker morajo stalno tolažiti jokajoče ženske. Toda kriva je vzgoja. Morda so še naši možje poslušali stavke, kot je: "Fantki ne jokajo." To se usidra v značaj. Solze veljajo za izkaz šibkosti in nemoškosti. Čas je, da mame to spremenimo!

4 Zakaj tako težko govori o svojih čustvih?

Čisto odkrito: moškim ni lahko. Nekega dne ugotovijo, da v odnosu do očeta in starega očeta ne napredujejo, ne najdejo pa niti nove poti. In ker je negotovost zelo neprijetna, veliko moških zapre svoje srce in da prednost hladnemu razumu. Pomagata le potrpljenje in toplina. In občasen namig, da lahko mirno odpre svoje srce.

5 Zakaj iz vsake stvari naredijo tekmovanje?

To zlahka razumemo, če se spomnimo, da smo takšne tudi ženske – le da nas ne povezuje zmagoslavno tuljenje. Toda tudi me se opazujemo: je bolj vitka kot jaz? Ji nova obleka lepše pristaja kot meni moja? Temu rečemo 'socialna primerjava' – vsi radi vemo, katero mesto zavzemamo v skupini. In tudi vsak moški si želi biti najboljši.

6 Zakaj nikoli nič ne reče, ko pride ženska od frizerja?

Ker se mu zdi vaša 'nova' pričeska enaka kot stara. Moški so pozorni na druge detajle: nasmeh, zadnjica, noge ... Za postrižene konice že zmanjka pozornosti.

7 Kaj si mislijo moški, če se drugi ozirajo za njihovo prijateljico?

Večina moških pri tem čuti zgolj eno: ponos. Veseli jih, da so lahko osvojili žensko, ki ni zaželena le v njihovih očeh, temveč tudi v očeh drugih moških. Ja, partnerica je tudi neke vrste statusni simbol ...

8 Kaj najbolj prestraši moške?

Ne, ne mislimo, da bi morala ženska ves čas paziti na poglede svojega ljubega. Dobro pa je vedeti, kaj jim sploh ni všeč. Nekatere stvari so včasih celo razumljive! Navajamo prve tri:

1. Na prvem mestu se pri vseh anketah vedno znajde eno: pogovor, pogovor, pogovor ... Nervira ga, če se mora pogovarjati o ljubezni in skupnem življenju, namesto da bi enostavno živel in ljubil.

2. Večina moških se strinja, da ženska prevzame opremljanje stanovanja. Če pa iz tega naredi nekakšno dekliško zatočišče v stilu Hello Kitty, pa ga to (predvsem) seksualno odvrača.

3. V osnovi je čisto zadovoljen, da je stanovanje pospravljeno. Če pa ženska stalno nekaj čisti, je zanj to preveč in postane zagrenjen. Moški enostavno ne želijo živeti v sterilnem okolju.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri