8 znakov, da se nahajate v resnično ljubečem razmerju

8 znakov, da se nahajate v resnično ljubečem razmerju (foto: Profimedia) Profimedia
18. 9. 2017

Kako veste, da je vaše razmerje ljubeče in ima lepo prihodnost? Tako ...

V razmerju je potrebno veliko več kot le besedici "Ljubim te" in materialne pozornosti. Potrebni so pomoč, kompromisi, odpuščanje, skrb in čas za partnerja ter veliko več.

Kako veste, da ste v ljubečem razmerju?

Če tudi za vas velja teh 8 alinej:

1. Podpirate partnerjevo perspektivo – tudi takrat, ko ni vaša.

Ena izmed najpomembnejših stvari vseh ljudi je zavedanje, da to, kar vidijo, čutijo in slišijo, odobravajo in podpirajo tisti, ki so jim pomembni. Gre za osnovo mentalne in čustvene stabilnosti.

Ko par v popolnosti sprejme, da dve resnični, a različni, realnosti lahko skupaj obstajata, čuti manj potrebe po tem, da mora zavračati tisto, kar mu ni pomembno (drugemu pa je).

Prava ljubezen ne dovoli, da bi resničnost ene osebe izbrisala resničnost druge.

2. Odzovete se, ko je nujno.

Ko je en izmed partnerjev v težavah, je drugi v polni pripravljenosti, da mu bo pomagal in podpira tisto, kar mu je najpomembneje. Ljubezen se poglobi, ko se oba partnerja tega zavedata in si lahko zaupata, da bosta tam drug za drugega – s srcem, mislimi in dejanji.

Ko pride do težav v razmerju, partnerja ne smeta vzeti vsega za samoumevno ali pustiti, da druge stvari postanejo prioriteta ali predvideti, da klic na pomoč ni pomemben.

3. Odpuščate.

Ne glede na to, kako zelo sta predana "lepemu vedenju", včasih pride do napak in ti trenutki so zelo ranljivi za vsakogar. Ko partnerja vesta, da imata drug pri drugem varno zavetje, se iz napak lažje učita.

Od nobenega partnerja se ne bi smelo pričakovati, da je popoln in da lahko prenese vse, kar ga prizadene. Odprtost bi morala v ljubezni biti vedno na prvem mestu.

4. Spoštujete notranji svet partnerja.

Nikoli ni enostavno v popolnosti razumeti notranji svet nekoga. Mnogi spomini sprožijo čustva, misli in potrebe. Pomembno je, da se oba partnerja zavedata, da kljub temu da sta nekatere stvari doživela skupaj, morda tega nista izkusila na enak način.

5. Zapomnite si tisto, kar je pomembno.

Obstajajo točno določene besede in dejanja, ki lahko pri posamezniku sprožijo občutek varnosti ali pa po drugi strani ranljivost in negotovost. Ko se dva resnično ljubita, poznata razliko med njimi in na to nikoli ne pozabita.

Ne glede na to, kako jezni, prizadeti in razočarani ste, če cenite partnerja, ne boste tega izkoristili. Oba dobro vesta, kaj se dotakne vajinega srca, kaj pomiri dušo in kaj vaju navdihuje.

6. Namenite partnerju skrb in čas ter ga poslušate.

Ko eden izmed partnerjev ni zmožen narediti "svojega dela" opravil, mu drugi pomaga brez, da bi ga bilo potrebno prositi. Predani partnerji ne štejejo točk, kdo je koliko naredil in si ne lastijo zaslug za opravljeno. Sprejmejo to, da bo prišlo do nepričakovanih izzivov, ki zahtevajo več predanosti in so pripravljeni, da to naredijo, ko je potrebno.

V takšnem partnerstvu ne gre za poslušanje ampak za neke vrste "uglasitev": da slišite tisto, kar je neizgovorjeno, vidite, kar ni prikazano in občutite, kar se vas fizično niti ne dotakne. Na takšen način se počutimo cenjene.

7. Naredite prostor za partnerjeve sanje in prostor za neuresničeno.

Ljubeči pari ne pozabijo na sanje partnerja. Želijo si, da njuna zveza raste skupaj kot enotna in jih ne moti, če se morajo kdaj "žrtvovati", da bi drugi dosegel svoje sanje.

In nihče se ne more izogniti slabim stvarem v življenju, vsak je že kdaj izkusil kaj ponižujočega, kar ga je razočaralo. Ko se dva medsebojno resnično ljubita in spoštujeta, sta prisotna tudi v takšnih trenutkih in se medsebojno podpirata ter ne dvomita v čustva drug drugega.

V kvalitetnih razmerjih se partnerja zavedata, da se bodo stvari sčasoma izboljšale in kasneje tudi čutita hvaležnost, da sta bila drug drugemu v oporo.

8. Svoboda transparentnosti.

Gre za to, kako pristna, avtentična sta lahko skupaj. Bolj, kot sta lahko odprta glede tega, kaj mislita in čutita, bolj spoznavata pravi jaz drug drugega.

Vendar pa nekatere resnice niso vedno v pomoč ali nujne v vsaki situaciji. Včasih se je bolje pravilno odločiti ter raje na tak ("nedirekten" način biti skrben. Uspešni partnerji razumejo ločnico, koliko odprtosti je primerno v dani situaciji.

Preberite še: Če si želite dolgotrajne zveze, prenehajte delati teh 6 stvari ali pa 10 stvari, ki jih ženske želijo slišati od svojega partnerja.