8 znakov, ki kažejo na zdravo razmerje

8 znakov, ki kažejo na zdravo razmerje (foto: Profimedia) Profimedia
21. 8. 2017

Vsako razmerje je drugačno in na srečo nimamo vsi istih navodil, kako najti pravo pot, saj si vsak par izbere svojo. Obstaja pa nekaj napotkov, ki potrjujejo, da imate zdravo zvezo.

1. Čustvena podpora: S partnerjem si nudita trdno zavetje, kamor se lahko zatečeta v stresnih situacijah, ali kadar rabita malce spodbude za naprej. Zato je vajina zveza še bolj trdna.

2. Počutita se ljubljeno in sprejeto: Vesta, da sta drug za drugega popolna z vsemi napakami, ki jih imata. Tega ne omaje noben prepir in nesporazum.

3. Cenita razmerje: Oba postavljata zvezo na prvo mesto v življenju in je ne jemljeta kot nekaj samoumevnega. Posvetita si dovolj časa in pozornosti ter predvsem uživata.

4. Verjameta drug v drugega: Oba čutita podporo, ko stopata proti osebnim ciljem, ki sta si jih postavila vsak zase. Poskrbita pa, da hobiji ne bodo škodili razmerju na način, da bi ukradli preveč časa ali v partnerju vzbudili nelagodje.

5. Zaupanje: Zaupata si, da bosta nudila oporo, ko bo to potrebno, da se ne bosta prizadela, da bosta vedno ravnala v prid vajine zveze. Vsako razmerje temelji na tem stebru.

6. Delita intimne trenutke: Ne čutita nelagodja, ko si povesta najbolj intimne misli in stvari, zaradi katerih sta ranljiva. Vesta, da vajina ljubezen zato ni nič manj močna.

7. Vsak od vaju je vreden ljubezni: Zavedata se, da si kot posameznika zaslužita vseh čudovitih stvari, ki jih doživljata in podpirata dejstvo, da morata za zdravo zvezo nekaj časa preživeti tudi vsak zase.

8. Prepiri vaju ne vržejo iz tira: Ko naletita na nesporazum, se o njem konstruktivno pogovorita, poslušata argumente drugega in najdeta skupno rešitev. Predvsem pa sta spoštljiva in se ne obmetavata z nepremišljenimi besedami, ki bi jih kasneje obžalovala.

Preberite tudi: