9 znakov, da je ta oseba prava za vas

9 znakov, da je ta oseba prava za vas (foto: unsplash) unsplash
25. 2. 2019

Seveda je težko določiti preko nekega kratkega članka, kdo je pravi za koga in kdo ne. Pa vendar smo zbrali nekaj razlogov, zaradi katerih nam ni treba takoj obupati ali pustiti ljubene osebe. 

Ta oseba... 

1. Je zanimiva

Če želimo z nekom preživeti večji del življenja, je pomembno, da je ta oseba za nas zanimiva. To pomeni, da so pogovori globoki in vam nekaj dajo. S pomočjo te osebe odpirate nove horizonte, ustvarjate nove načine razumevanja življenja in dobivate nove ideje. Ja, videz pač ni tako pomemben kot osebnost! 

2. Je sočutna in empatična

Pomembno je, da je oseba, s katero preživimo večino časa, sočutna, da nas poskuša razumeti, čeprav se naša mnenja razlikujejo. Razume, da vsak vidi in občuti stvari drugače in ne "skoči v zrak" pri prvem nestrinjanju.  

3. Je iskrena

Lahko tej osebi poveste vse? Če se lahko oba partnerja odpreta in sta iskrena tudi takrat, ko je to težko, je to zmagovalna kombinacija. Prav tako pa je pomembno, da je oseba direktna, ve kaj hoče od življenja in nima časa in energije za igranje igric. 

4. Je ambiciozna

Spodbuja vas pri uresničevanju vaših sanj, hkrati pa ima svoje ambicije in cilje. Tudi njegova oz. njena kariera mu/ji je pomemba, saj ve, da potrebuje lastne uspehe, zaradi katerih se bo počutil(a) dobro v sebi in tako bo tudi odnos boljši. Tako imata vsak svoje načrte kot tudi skupne. 

5. Trudi se biti boljši človek, vsak dan 

Ves čas si želi biti še boljša oseba. Iz napak se uči. Iz konfliktov tudi. Če je kdaj ljubosumna (ljubosumen) ali jezna (jezen), tega ne zanika, hkrati pa se želi tega znebiti in dela na tem. 

6. Trudi se za vas

Odnos je delo. Odnos je dajanje in prejemanje. Poskrbi za vas in vam pomaga, ko to potrebujete - z nasmehom na obrazu in brez slabega občutka. 

7. Je odločna 

Trdno stoji za svojimi načeli in ima glavo pokonci. Ni kot cunja v vetru, ki se vsakič premisli, pač pa ima jasno vzpostavljene vrednote in moralna načela. 

8. Verjame v vas

Ve, da ima vsakdo šibke točke in slabe dni ter neuspehe, vendar ve tudi, da lahko ljubezen človeka okrepi. Ljubi vas in verjame v vas tudi, ko imate slabe dni. 

9. Inspirira vas, da ste boljši človek

Zaradi te osebe ste enostavno boljši človek. In ko se počutite slabo, je dovolj le en pogled in objem vaše ljubljene osebe, pa v vaše življenje posije žarek sonca. 

Prirejeno po: lifehack.org