Ali ste v razmerju s sorodno dušo? TO je 13 lastnosti in jasnih znamenj, da ste jo našli

Ali ste v razmerju s sorodno dušo? TO je 13 lastnosti in jasnih znamenj, da ste jo našli (foto: Pablo Merchán Montes | Unsplash) Pablo Merchán Montes | Unsplash
28. 6. 2022

Si mislite, da gre le za fantazijo in sorodne duše ne obstajajo? Morda pa ste jo že našli.

Da ste našli osebo, s katero se dopolnjujeta, v objemu katere si želite biti do konca svojega življenja, ki z vami ravna lepo … In obratno.

Ko boste brali naslednje vrstice, mislite na (potencialnega) partnerja.

Sorodno dušo boste med drugim prepoznali po TEH lastnostih.

Sorodna duša …

 • Spoštuje razlike, ceni drugačnost.

Na določenih področjih si bosta seveda zelo podobna, imela bosta podobne vrednote, vendar ostajata samostojni in svoji celoti, edinstveni, ki imata tudi različna mnenja. Te razlike in drugačnost sorodna duša spoštuje in ceni. 

 • Zna komunicirati.

Pozitivna komunikacija je na seznamu najpomembnejših vidikov zdravega razmerja, s čimer sorodna duša nima težav. V komunikaciji denimo ne uporablja taktik čustvenega izsiljevanja in redko zgolj namiguje – je preprosto neposredna in jasna. Lahko se pogovarja o čemerkoli.

 • Zna poslušati.

Tudi o stvareh, ki niso najbolj prijetne ali se z njimi morda ne strinja. Sorodni duši je pomembno, da druga stran ve, da je slišana.

 • Vas gleda v oči.

Sorodni duši imata navado, da se med pogovorom pogosteje gledata v oči kot običajni pari.

 • Vam postavlja izzive.

Oseba, ki je vaša sorodna duša, ne bo le občudovala vas in vaših dosežkov, pomagala vam bo videti, kaj vse še lahko dosežete. Kar je lahko precejšen izziv, saj boste verjetno »prisiljeni« stopiti iz cone udobja. A bosta tako tudi osebnostno rastla.

 • Začuti, kdaj potrebujete tolažbo ali mir in čas zase.

Sorodna duša točno ve, kako se odzvati na vsako vašo čustveno reakcijo. In je tudi brez težav skupaj z vami v popolni tišini, ko to potrebujete, pri tem pa se ne počutita nelagodno.

 • Govori o skupni prihodnosti.

Sorodna duša ne bo imela težav s pogovori o prihodnosti in vi boste vedno del te. Pri tem se tudi težjim temam no bo izogibala – kot so denimo pogovori o karieri, možnosti selitve, ustvarjanju družine … Sorodna duša bo z vami delila tudi, da jo je strah, a bo sposobna odgovorno in zrelo načrtovati prihodnost.

Povsem enako boste čutili vi.

 • Je z vami povsem sproščena.

Ljudje se navadno šalijo, da je konec z romantiko, ko postane vse tako … sproščeno. On začne puščati na stežaj odprta vrata, ko sedi na školjki, vi pa dan preživite v razvlečeni trenirki in majico. Sorodni duši sta to, kar sta, in se ne skrivata za fasado popolnosti.

 • Vzljubi tudi napake.

Kar se nekako navezuje na prejšnjo točko. Gre za to, da sorodne duše lažje sprejemajo in se celo naučijo vzljubiti nepopolnosti.

 • Je z vami povezana ne globlji ravni.

Kot da je med vama neka nevidna nit, ki vaju povezuje in vama daje moč. Ob taki osebi se počutite celovito in verjamete, da se je vredno boriti zanjo.

Včasih imate celo občutek, da vas pozna bolj kot vi sami sebe. Pravzaprav je občutek, ki ga zbuja v vas, težko opisati.

Pa tudi: se vama je že kdaj zgodilo, da sta istočasno poklicala drug drugega?

 • Vam daje občutek varnosti.

Ob sorodni duši boste imeli občutek, da imate ob sebi angela varuha. Oseba, ki se poigrava z vašo negotovostjo in vašimi strahovi, bodisi zavedno ali nezavedno, ni vaša sorodna duša.

 • Težave rešuje z vami - kot tim.

Življenje je hitro in težave se bodo pojavile ne glede na to ali ste samski ali v razmerju. Toda vedeti, kako ravnati, ko se, naredi razliko.

Ko se s sorodno dušo spreta, se zavedata, da obstajajo načini, kako to narediti konstruktivno. Predvsem pa se vzdržita osebnih napadov in prakticirata pozitivno razmišljanje. Ker vesta, da ne gre za 'partner proti partnerju' temveč 'razmerje proti problemu'.

Podobno je tudi z drugimi težavami – izguba službe, denarne težave, nerazumevanje s katerim drugim članom družine … Sorodni duši tudi v teh primerih delujeta kot tim. Vesta, da se lahko zaneseta drug na drugega.

 • Je vaš/a najboljši prijatelj/ica.

Sorodni duši nista samo partnerja, ki se ljubita – sta tudi najboljša prijatelja. Navsezadnje je prijateljstvo izjemno pomemben temelj dolgotrajnega in uspešnega razmerja. Moč prijateljstva potrebujeta v težkih časih in za grajenje uspehov v dobrih.

Pri tem pa se ne zapirata pred zunanjim svetom. Imata prijatelje, s katerimi preživljata čas, imata druga zanimanja in hobije, ki jih počneta ločeno.

Za konec

Sorodne duše morda ne boste prepoznali na drugem zmenku. Ko jo boste, pa se je vendarle treba zavedati: nobeno razmerje ni popolno, in tudi tisto med sorodnima dušama ima svoje vzpone in padce. Kljub temu pa je takšno vez težje prekiniti.

Spoštujta drug drugega, cenita, kar imata, zbirajta čudovite in nepozabne spomine ...
Preberite še:

Ali pa: 8 razlogov, zakaj nikoli ne smete teči za moškim – brez izjeme!