Bitka med spoloma

26. 6. 2003

V življenju moški očitno vedno potegnemo krajši konec. Zato smo poslali vohune v nasprotni tabor in odkrili njihove najbolj varovane skrivnosti. Moški, oborožite se z znanjem - in znova na fronto!

Fantje v najstniškem filmu Pri pujsu skozi luknje v steni opazujejo dekleta med prhanjem celo uro in dve minuti. Res imajo kaj videti, a jih seveda zasačijo. Scena je sicer trapasta, iz nje pa se da potegniti koristen nasvet: če želite izvedeti golo resnico o ženskah, raje uporabite statistiko.

In točno to smo storili mi. Zakopali smo se v številke in vzeli pod drobnogled povprečno žensko. In kaj smo ugotovili? Visoka je 161 centimetrov, težka 65 kilogramov, je brinetka s prsnim obsegom 92 centimetrov. Nedolžnost je izgubila pri osemnajstih in trdi, da ne bi nikoli seksala s tujcem (hm, da, seveda! ). Na leto zasluži približno 1, 5 milijona tolarjev in od tega približno četrtino zapravi za obleke. In še vedno je boljša od nas.

Ne verjamete? Pa poglejmo najbolj cenjeno življenjsko vrednoto - zdravo in dolgo življenje: povprečna ženska je poskočna tudi, ko se približuje koncu, mi pa že kurimo rezervo. Sicer se prebijamo skozi življenje z večjimi mišicami in največkrat tudi z več denarja, vendar nas zato tudi starka s koso hitreje opazi in povabi na poslednji ples. Toda kljub vsemu se ne damo. Pobrali smo rokavico, ki nam je bila vržena v obraz, in sprejeli dvoboj kot povračilo za starodavni incident med Samsonom in Dalilo (saj veste, kako je končala njegova bujna pričeska). In tokrat bomo zagotovo zmagali. In veste kako? S pravim MH orožjem.

Povprečen moški bo živel 74, 1 leta.

Povprečna ženska 79, 5.

Bitko za daljše življenje bijemo neuspešno že vrsto let. Razlog za neuspeh je enak: ženske imajo dodatnih pet let v krvi.

Beseda na "E", osem črk: estrogen.

Čarobni hormon, ki pomaga ženskam odganjati bolezni srca. In kaj nas moške to briga? Estrogen iz testosterona izdelujejo encimi.

Če raven testosterona ni dovolj visoka, kar se navadno pojavi s starostjo, pade tudi raven estrogena. In tako splava po vodi vsakršno upanje na naravno zaščito srca. In kaj zdaj?

V telovadnico dvigat uteži in pogosto jesti hrano z nenasičenimi maščobami! Tako bomo dlje ohranili visoko raven testosterona.

Železna lady.

Že dolgo velja, da redno krvodajalstvo znižuje raven železa v krvi in s tem zmanjšuje možnosti za pojav bolezni srca. In ne le to. Zdravniki so ugotovili, da ženske med menstruacijo izgubijo ravno pravšnjo količino krvi, da se zniža raven železa, kar je zelo koristno, in to ne le glede bolezni srca. "Za tvorbo prostih radikalov telo potrebuje železo. Z manj železa žensko telo proizvaja manj prostih radikalov, ki so, kakor kaže, ključnega pomena pri procesu staranja. " Zato dvakrat pre- verite, kaj daste v usta, in se izognite večjim količinam železa (seveda v hrani), in če imate možnost, podarite liter ali dva krvi na leto.

Raven holesterola HDL v krvi povprečnega moškega je 46.

Raven pri povprečni ženski je 55.

Srce povprečnega moškega tehta 300 gramov.

Srce povprečne ženske tehta 250 gramov.

Verjetnost, da povprečen moški umre od infarkta, je 1 proti 1342.

Verjetnost, da povprečna ženska umre od infarkta, je 1 proti 1519.

Številke kažejo, da so ženske še vedno v prednosti, saj estrogen dobro skrbi za njihovo srce. Poznamo dve glavni srčni zavori, ki pa svojih žrtev ne izbirata glede na spol.

Morski pes napada.

Do pred kratkim so zdravniki opozarjali le nosečnice, naj se pri izbiri hrane izogibajo rib z visoko vsebnostjo živega srebra: mečaric, morskega psa in skuš. Najnovejše raziskave, objavljene v reviji New England Journal of Medicine, pa so pokazale, da večja količina živega srebra v krvi celo podvoji verjetnost, da bo tak človek doživel infarkt, saj pospešuje izdelavo prostih radikalov. če želite obvarovati svoje srce, se držite rib, bogatih z maščobnimi kislinami omega-3: lososa, tunine v konzervi in sardin.

Preveč modrosti.

Imate še modrostne zobe? Stomatologi so ugotovili, da ima četrtina odraslih, ki jim modrostnih zob še niso izpulili, težave z boleznimi ustne votline. Skrb zbujajoče je, da so bolezni dlesni in bolezni srca tesno povezane, saj bakterije, ki se nabirajo v žepkih med dlesnijo in modrostnim zobom, lahko preidejo v kri. Najbolje je, da zobozdravnika naslednjič prosite, naj vam pregleda stanje modrostnih zob, takoj pa si kupite ščetko s posebno oblikovanimi ščetinami za čiščenje zadnjih kočnikov.

Povprečen moški se obrije 24-krat na mesec.

Povprečna ženska 11-krat (upamo, da le niže od popka).

Povprečen moški je v kopalnici 179 ur na leto.

Povprečna ženska 195.

Število moških, ki berejo na stranišču: 1 od 2.

Število žensk: 1 od 3.

Kaj se skirva za številkami?

Zakaj ženske ne vidijo stranišča kot priročne knjižnice tako kot mi? Sociologi predvidevajo, da moški v stranišču sploh ne berejo več kot ženske, le da to prej priznajo. "Ženske so vzgajane tako, da svoje telesne procese držijo bolj zase, " pravijo. "Iz istih razlogov tudi moški pogosteje glasno rigajo, saj naj bi bil to znak prave moškosti. Ženske pa naj sploh ne bi rigale oziroma vsaj ne naglas. " Kaj? Ženske da rigajo? Neeeeeee.

Verjetnost, da povprečen moški, starejši od 50 let, umre za rakom na črevesju, je 1 proti 1145.

Verjetnost, da povprečna ženska, starejša od 50 let, umre za rakom na črevesju, je 1 proti 1635.

Povedano drugače: ženske imajo vzdržljivejše črevesje od nas, zato pazite, kaj vse spuščate po njem. Izbirajte hrano, ki zavira razvoj raka.

Tekoča bela snov.

Mleko vsebuje dva naravna zaviralca črevesnega raka: kalcij in vitamin D. V raziskavi, ki so jo opravili na ameriškem Medicinskem inštitutu Howarda Hugesa, je sodelovalo 47. 000 moških. Ugotovili so, da dnevni vnos 700 miligramov kalcija za 30 odstotkov zmanjša možnost za razvoj raka na črevesju, vitamin D pa nevtralizira snovi, ki v celicah pospešujejo njegov razvoj.

V trnje po maline in robidnice?

Ni nujno. Zamrznjene bodo prav tako dobre. Strokovnjaki so ugotovili, da je pri laboratorijskih podganah, ki so jih hranili večinoma z robidnicami, verjetnost, da se bo razvil rak na črevesju, manjša kar za 80 odstotkov. Kaže, da zaradi visoke vsebnosti antioksidantov. Z najnovejšimi raziskavami želijo preveriti, ali lahko morda celo zmanjšajo že razvito rakavo obolenje.

10 najpogostejših morilcev moških

1. Bolezni srca

2. Rak

3. Infarkt

4. Prometne nesreče

5. Obolenja dihalnih poti

6. Sladkorna bolezen

7. Pljučnica in gripa

8. Samomor

9. Bolezni ledvic

10. Ciroza jeter

10 najpogostejših morilcev žensk

1. Bolezni srca

2. Rak

3. Infarkt

4. Obolenja dihalnih poti

5. Sladkorna bolezen

6. Pljučnica in gripa

7. Alzheimerjeva bolezen

8. Nesreče

9. Bolezni ledvic

10. Razne infekcije

Kaj se skriva za številkami?

Kaj imajo skupnega morilci moških 4, 8 in 10? Alkohol. Za 40 do 50 odstotkov prometnih nesreč s smrtnim izidom je kriva pijanost. Polovico primerov ciroze jeter povzroči alkohol. V alkoholiziranem stanju je nagnjenost k samomoru veliko večja kot v treznem. Že če se omejite na dve alkoholni pijači na dan (npr. dve veliki pivi, dva kozarčka vina), znatno zmanjšate možnosti za nastanek vrste bolezni.

Verjetnost, da povprečen moški umre za rakom na prostati, je 3, 13-odstotna.

Verjetnost, da povprečna ženska umre za rakom na prostati, je 0, 001-odstotna.

Povprečen moški joka 14-krat na leto.

Povprečna ženska 64-krat.

Da, prav ste prebrali: ženske imajo prostato! In lahko se jim razvije celo rak na prostati, čeprav je zelo zelo redek. Tudi za moške je lahko prava redkost, če jemo prave stvari. Na primer:

Mandlji in rozine.

če vam uspe prepričati mamo ali babico, naj začne namesto orehove peči mandljevo potico, ste na konju. Mandlji in rozine vsebujejo veliko mineralov, ki preprečujejo nastanek raka na prostati. Na primer bor in selen. Raziskave med 7500 moškimi so pokazale, da se z rednim uživanjem teh mineralov verjetnost pojava raka zmanjša za 65 odstotkov.

Že Popaj je vedel.

Znanstveniki so ugotovili, da nekatera rastlinska barvila uničujejo rakaste celice, ki napadajo prostato. Ena tak-šnih so karoteni, med njimi pa je najučinkovitejši neoksantin. Največ jih pojeste, če si privoščite krožnik špinače ali paradižnikovo omako.

Povprečen moški lahko naredi 36 trebušnjakov v minuti.

Povprečna ženska 27.

Povprečen moški lahko naredi 27 sklec v minuti.

Povprečna ženska 14.

Povprečen moški lahko dvigne 93 odstotkov svoje teže.

Povprečna ženska 57.

Zanimivo je, da večina moških ne more dvigniti teže svojega telesa. V povprečju omagamo pri teži, ki je za pičlih 7 odstotkov manjša. Dajmo fante, potrudimo se malo!

Kako lahko pridobimo . .

"Pozabite na veliko ponovitev z malo teže. če ne trenirate z več bremeni, se največja moč ne bo povečevala, " pravi Craig Ballantyne, lastnik workoutmanuals.com. Ne pretiravajte z utežnimi ploščami in raje sledite Ballantynovemu štiritedenskemu načrtu za 100-odstotno povečanje moči. Vsak teden dvakrat izvedite načrt treh serij, med treningi nekaj dni počivajte.

1. teden - tri serije z 8 ponovitvami pri 60 do 70 odstotkih telesne teže

2. teden - tri serije s 6 ponovitvami pri 75 do 80 odstotkih teže

3. teden - tri serije s 4 ponovitvami pri 84 odstotkih teže (Da, 84! )

4. teden - pripravljeni ste na telesno težo v železu. Izvedite dve ponovitvi pri 100 odstotkih telesne teže

Pazite: če med štirimi tedni treninga pridobite telesno težo, uporabite novo težo (ne začetne telesne teže) za izračun naslednjega potiska. če shujšate, uporabite začetno telesno težo.

Utrip srca povprečnega moškega v mirovanju je 72.

Povprečne ženske pa 76.

Povprečen moški lahko dva kilometra in pol preteče v 12 minutah in 25 sekundah.

Povprečna ženska pa v 15 minutah in 41 sekundah.

Največja mišica povprečnega moškega je četveroglava stegenska mišica.

Največja mišica ženske je maternica.

Ženske dobro vemo, katere vaje so najboljše za našo največjo mišico. Za vašo pa so to zagotovo počepi. Ta vaja vam sicer ne pomaga pri spočetju potomca, je pa zelo učinkovita, kar se tiče mišic.

Ubogajte noge.

Počepe lahko delate tudi z zaprtimi očmi, kajne? če vam to uspe, nadaljujte. Takšna vaja vam bo dodobra izostrila čute in okrepila povezave med možgani in gibanjem mišic, sklepov in kit. In zakaj je tako? Ko imate zaprte oči, telo nima druge izbire, kakor da se zanese na vsa druga čutila. Po nekaj tednih takšne preproste vadbe bodo rezultati več kot opazni: z lahkoto boste dvigali težje uteži kot doslej.

Povprečni moški porabi na teden 1 uro in 20 minut za iskanje daljinskega upravjalnika.

Povprečna ženska le 7 minut.

Povprečen moški preživi na teden 33 ur in 56 minut pred televizorjem.

Povprečna ženska 30 ur in 14 minut.

Kaj se skriva za številkami?

Ne gre le za daljinski upravljalnik. Kaže, da imajo ženske takšne vrste spomin, da si bolje zapomnijo, kje so predmeti, čeprav jih ne vidijo. Nevrobiologi so ugotovili, da je to prainstinkt iz časov, ko je moral pramoški braniti teritorij in se pariti s pražensko, ona pa je morala skrbeti, da je celotna skupnost dobro delovala. Povedano drugače: nekdo od pranaju si je moral zapomniti, kje sva pustila najinega majhnega, ljubkega pračlovečka.

Povprečen moški pri vaji raztezanja seže 3, 5 centimetra prek nožnih prstov.

Povprečna ženska 10 centimetrov.

Najdebelejši del telesa pri povprečnem moškem je trebuh.

Pri povprečni ženski so to boki.

Povprečen moški se na leto zredi za 0, 55 kilograma.

Povprečna ženska za 0, 59.

Ha, tukaj smo jih končno premagali! Toda le za pičlih 40 gramov. Lahko bi se tudi malo bolj potrudili in razliko še povečali!

Žita proti sendvičem.

Namesto sendviča, na hitro vrženega v usta, poskusite s kosmiči in z različnimi vrstami žit za malico ali celo kot kosilo v službi. Dokazano je, da lahko že s tem, če vsaj dva dnevna obroka vsebujeta žita, že v dveh tednih izgubimo celo do 1, 5 kilograma. Trik je v tem, da z večjim številom manjših obrokov razgibamo jedilnik, saj lahko jemo več različnih kosmičev in žit (če zamenjate mislije s sadjem za koruzne kosmiče s karamelnim prelivom, je učinek še vedno popolnoma enak).

Odstotek moških, ki mislijo, da so moški pametnejši od žensk: 27.

Odstotek žensk, ki se s tem strinjajo: 8.

Možgani povprečnega moškega tehtajo 1, 4 kilograma.

Možgani povprečne ženske 1, 2 kilograma.

Čas, ki ga potrebuje penis povprečnega moškega od orgazma do naslednje erekcije, je 30 minut.

Povprečna ženska med enim in drugim orgazmom ne potrebuje premora.

Vendar pozor! V pol ure se lahko zgodi precej nepredvidenih stvari. Lahko zaspite ali pa ona na vašem stojalu slučajno zagleda zgoščenko Jana Plestenjaka. Naučite se (jo) preprečiti takšne neprijetnosti:

Usta niso le za govorjenje.

Terapevti seksologi so si zamislili popoln vodnik za idealno oralno zadovoljitev moškega. Pa poglejmo: najprej naj vam partnerka z ustnicami nežno objame koren penisa. Ko ga ima povsem v ustih, naj ga v enakomernem ritmu sesa in z jezikom drsi po njem. "Pomembno je, da ga nežno sesa brez premora, " pravijo. "Naj ga ima v ustih, dokler povsem ne otrdi, potem lahko nadaljuje z običajnim oralnim seksom. "

In kaj med tem počnete vi? Popolnoma se sprostite. Ne mislite na nič, vaša zgornja glava naj postane povsem prazna. Ničesar ne pričakujte, ampak se predajte užitku, čutite njeno bližino in se ji povsem predajte. Ni pomembno, kaj in kdaj se bo zgodilo, saj imata veliko časa samo za intimnost. "če boste razmišljali o tem, kdaj se bo dvignil in ali se bo kmalu dvignil, bo vse skupaj trajalo veliko dlje. "

V 82 odstotkih primerov moški zaprosi žensko za roko.

V 70 odstotkih primerov ženska predlaga ločitev.

Kaj se skriva za številkami?

Razlogi, da se ženske prej odločijo za ločitev, se skrivajo v tem, da ženske prej opazijo propadanje zakona. Psihologi in pravniki so ugotovili, da se moškim pogosto še sanja ne, da bi bile stvari tako drastične, ko jim žena že maha pred očmi z ločitvenimi papirji. Pri ločitvi navadno ženska vodi in obvladuje celotno proceduro in navadno otroke dodelijo njim. Vendar pa so pogosteje finančno slabše preskrbljene (neplačevanje ali prenizke preživnine za otroke). In ne skrbite: to, da puščate dvignjen pokrov WC-ja, ni vzrok za ločitev. Je le kaplja v morju drugih razlogov.

Odstotek moških, ki brez zadržkov uporabljajo seksualne pripomočke: 23.

Odstotek žensk: 16.

Čas, v katerem povprečen moški doživi orgazem: 14 minut.

Povprečna ženska: še vedno čakamo . .

Ona bi vaših pičlih štirinajst minut opisala takole: "prišel, videl, šel". V urnik si kar zapišite: "seks z njo - najmanj eno uro". Kaj eno uro, da postanete pravi dedec, morate za začetek "zdržati" vsaj dve ali tri.

Zibanje na valovih.

Da vas ne bo ožigosala s "štirinajstminutnikom", prodrite vanjo čim globlje in za trenutek obmirujte. Pritisnite sramno kost ob njeno in se počasi zibajte naprej in nazaj, namesto agresivnega hitrega nabijanja (razen če vas ona prosi za to). Za vas sicer ne bo tako zelo stimulativno kot zanjo, boste pa zato lahko potolkli časovni rekord.

Modro z modrim.

Viagra, mala modra tabletka, ni le čudežna oživljevalka klinično mrtvega in neposlušnega udeleženca vajinega seksualnega življenja, ampak deluje tudi kot antidepresivno sredstvo. Zdravniki še ne znajo pojasniti, zakaj je tako, in lahko to za zdaj le potrdijo.

Martin Pesko, Foto: Antoine Verglas