Če od partnerja pričakujete te stvari, boste v ljubezni razočarani

Če od partnerja pričakujete te stvari, boste v ljubezni razočarani (foto: Profimedia) Profimedia
30. 10. 2017

Vsak si v glavi sestavi podobo potencialnega partnerja, ki ga želi imeti. Običajno kriterije prilagodimo, saj vsega (žal) ne moremo imeti. Če pričakujete teh 5 stvari in ne mislite popustiti, pa boste najverjetneje ostali strtega srca.

Če popolno razmerje vidite v teh dokumentih, boste čakali zaman:

  • Diploma, magisterij, doktorat …

Če ste bili vzgojeni v družini, kjer izobrazba zaseda prvo mesto, vam ta zagotovo veliko pomeni. Verjetno ste dosegli cilje in pridobili listine, ki potrjujejo, koliko truda ste vložili v šolanje. Učenje in pridobivanje znanja je pomembno, vendar se ne dogaja vedno v šolskih klopeh. Učite se lahko tudi iz družinskega posla in drugih praktičnih izkušenj. Zato ni pravično, da svoje ideale vsiljujete tudi partnerju in od njega pričakujete, da bo nadgradil svoje znanje z višjim nazivom, kot ga ima trenutno. Za pravo ljubezen ne potrebujete naziva doktorja.

  • Visok položaj v službi in družbi

Ker smo ljudje družabna bitja, nam je pomembno, kako nas ljudje sprejmejo medse. Pri izbiri partnerja pa ne glejte le za posamezniki na visokih položajih z uveljavljenim imenom, saj boste po vsej verjetnosti razočarani. Če hrepenite po pravi ljubezni, vam bo vseeno, ali partner prihaja iz majhne vasi, za katero še niste slišali in ima čisto navadno službo, brez posebnega naziva.

  • Velik bančni račun

Ljubezen, vsaj tista prava, se ne skriva v denarju. Čeprav bi vsak užival v ugodnostih, ki jih prinese šop bankovcev, sreče ne iščite tu. Veliko zakonov in zvez je razpadlo ravno zaradi financ. Če želite partnerja, ki mu boste lahko zaupali in vam bo vračal ljubezen, nikakor ne zastavite finančne meje, ki jo mora doseči, da bi ustrezal vašim kriterijem. Ko zveza postane resna, je pomembno, da uredita skupne finance, vendar še vedno ne imejte visokih prepričanj. Denar konec koncev vedno spremlja pohlep.

  • Poroka

O njej sanja vsaka majhna punčka. Predvsem o tisti beli obleki, v kateri se sprehodi do svojega dragega. Resnica pa je bolj kruta: poroka ne bo rešila majave zveze, če si tega še tako želite. To ni čudež, ki osreči par in izbriše vse spore ter napake, ki sta jih storila v preteklosti. Poroka je le potrdilo velike ljubezni, ki jo gojita drug do drugega. Ne silite pred oltar za vsako ceno, da svoje odločitve ne boste prehitro obžalovali. Ko bosta oba pripravljena, se vam bo želja zagotovo izpolnila.

  • Potrdila o religiji

Tudi če ste bili vzgojeni v določeni religiji, se vaša prepričanja lahko čez čas spremenijo, ali opustite verske navade, ki ste jih imeli kot otrok. Srečne zveze in zakona ne tlakujejo potrdila o zakramentih, ampak skupna prepričanja in enake vrednote. Te imajo tako verni kot neverni ljudje, zato od partnerja ne zahtevajte takšnih papirjev. Če se na splošno dobro ujameta, jih ne potrebujeta. Seveda pa so tu formalnosti, ki jih morata opraviti, če se želita poročiti.

Preberite tudi: