Če oseba na prvem zmenku počne TO, prekinite stike

Če oseba na prvem zmenku počne TO, prekinite stike (foto: Profimedia) Profimedia
24. 3. 2022

Že na prvem zmenku lahko opazimo rdeče zastavice, ki nakazujejo na to, da razmerje ne bo uspešno. Preverite, katere so.

Osredotočenost na preteklost

Morda se na prvem zmenku pogovarjata o otroštvu, izkušnjah ali spominih iz šolskih dni. A težava nastane, če je oseba pretirano osredotočena na preteklost. Če vam nekdo neprestano in zelo na široko razlaga o svojih preteklih razmerjih ali travmah, je to velik znak, da je oseba obtičala v preteklosti in si ne želi ustvarjati prihodnosti. 

Takojšnja zaljubljenost

Najbrž z veseljem vidite, da ste nekomu všeč oziroma da nekoga zanimate. Malo manj prijetno postane, če oseba že na prvem zmenku izjavi, da vas ljubi ali pa se začne z vami dogovarjati o skupnem življenju, družini in ostalih rečeh. To lahko nakazuje, da je oseba čustveno nestabilna.

Grdo obnašanje do osebja

Če se nekdo nespoštljivo obnaša do natakarja, je velika verjetnost, da se bo ista oseba nespoštljivo obnašala tudi do vas, vaših prijateljev ter družine. Dobro opazujte, kako se oseba na prvem zmenku obnaša do osebja.

Drugačne vrednote

Bistvo vsakega razmerja je prilagajanje in sprejemanje drugačnosti. Težava pa lahko nastane, če so vrednote neke osebe popolnoma drugačne vašim. Se ne strinjata v ničemer? To lahko vodi v težavno in razburkano razmerje.

Nespoštovanje vaših mej

Pomembno je, da oseba spoštuje vaše meje. Vas morda sili v pogovor o neki temi kljub temu, da vam je vidno neprijetno? Se vas dotika brez vaše privolitve? Jasno postavite svoje meje, obenem pa odidite, če opazite, da jih druga oseba ne spoštuje.