Če si želite dolgotrajne zveze, prenehajte delati teh 6 stvari

Če si želite dolgotrajne zveze, prenehajte delati teh 6 stvari (foto: Profimedia) Profimedia
15. 9. 2017

Se vaša razmerja "razpadajo" eno za drugim in pravzaprav ne poznate pravega razloga? Čas je, da razčistite sami pri sebi in prava ljubezen se bo zgodila, ko boste to najmanj pričakovali…

Razlog, da se vaša razmerja ne obnesejo, morda tiči ravno v vas, v vaših strahovih, slabih izkušnjah, nezaupanju. Začnite razmišljati pozitivno, bodite to, kar ste in sledite tem 6 korakom, ki vam bodo pomagali pri tem, da bo vaše naslednje razmerje tudi zadnje.

1. Ne razmišljate o tem, da se ne bo obneslo.

Če že v začetku vstopite v razmerje z mislijo, da se ne bo obneslo, se bo zgodilo ravno to. Vsakič, ko stvari ne bodo popolne, vam bodo to razmišljanje potrdile. Rekli si boste: "Saj sem vedel/-a."

Situacija je takšna: če resnično verjamete, da se razmerje ne bo obneslo, ga boste sami dejansko sabotirali samo zato, da bi si dokazali, da imate prav. Vsakega partnerja boste "preverili", koliko vašega (slabega) obnašanja lahko prenese, preden bo na koncu odkorakal proč.

Če ste se prepoznali v tej točki, je najbolje, da dokler ne razčistite s seboj, postavite ljubezensko življenje na stran.

2. Ne igrajte se več igric.

Ko ste jezni, žalostni, slabe volje… vas partner/-ka vpraša: "Kaj je narobe?" in vi rečete "Nič" ali pa kasneje kričite zaradi neke popolnoma druge stvari. Takšne igrice razmerje uničujejo.

Sčasoma se ljudje vdajo, se maščujejo, prenehajo iskati odgovore.

Namesto tega se raje pogovorita. Razložite mu/ji, poslušajte. Najdita skupno rešitev. Jezo in bolečino izvzemite iz tega, saj gre za dve najbolj manipulativni in nevarni čustvi, ki jih je možno uporabiti, ko se spoštljivo pogovarjamo.

3. Nehajte misliti, da je ljubezen dovolj.

Tisti pari, ki se prebijejo skozi dobre in slabe čase, in ki jim je še vedno mar drug za drugega, imajo nekaj več kot samo ljubezen. Resnično jim je všeč njegov/njen partner/-ka in to jim pomaga v mnogih trenutkih.

Pri ljubezni gre za privlačnost, zavezo, navezo. To, da imate nekoga radi, da vam je všeč, pa je preprosta sreča. Spoštovanje, zabava in zadovoljstvo. Če ga/jo lahko dejansko pogledate in rečete, da vam je všeč, da si želite biti z njim/njo, se lahko pogovorita, sta lahko prijatelja – potem imata nekaj, kar je vredno negovati in ohranjati.

4. Nehajte biti ljubosumni.

Če mu/ji resnično ne morete zaupati, zakaj bi potem sploh bili z njim/njo v razmerju? Če pa je vreden/-na zaupanja, potem je težava na vaši strani. Morda imate slabe izkušnje, vas je nekdo izdal v preteklosti… preden uničite njeno/njegovo samopodobo, razčistite pri sebi.

In obratno: če se znajdete v razmerju, kjer je druga oseba ljubosumna in ne počnete nič takšnega, da bi lahko to spodbudili? Odidite. Ljubosumnost in znak ljubezni, ampak je posesivno in ponižujoče. Dolgotrajne zveze temeljijo na zaupanju.

5. Ne sprijaznite se z manj, kot si želite.

Razmerja temeljijo na enakovredni moči, kar pomeni, da oba doprineseta nekaj, česar drugi nima.

Ko sprejmete nekoga, ki ni takšen, pomeni, da ste se sprijaznili. In to na dolgi rok nikogar ne osrečuje. Uspešni pari imajo dolgotrajna razmerja zato, ker oba spoštujeta vrednost in vrednote drug drugega.

6. Nehajte misliti, da potrebujete nekoga, da bi vas osrečil.

Prenehajte čakati, naredite nekaj iz svojega življenja, zase. Najdite nove prijatelje, izstopajte pri delu. Potujte, začnite telovaditi, jesti zdravo. Bodite srečni! Oseba, ki jo iščete, si ne želi nesrečne, osamljene in obupane partnerke (oziroma partnerja).

Bolj kot skrbite zase in ste samozadostni, bolj bodo ljudje okoli vas želeli biti z vami. Vas ljubiti, ostati z vami. Čas je, da opustite določeno vedenje, ki oblikuje disfunkcionalno partnerstvo in začnete privlačiti ljudi, ki vas imajo radi, vas ljubijo in želijo biti z vami zaradi vas.

Ko boste uspešno "opravili" vseh teh 6 korakov, bo vaše življenje veliko lažje in prava ljubezen se bo zgodila sama od sebe.

Preberite še: 3 razlogi, ki bi lahko odgovorili na vprašanje, zakaj ste samski ali pa 10 preprostih načinov, kako lahko v razmerje vnesete več smeha

Priporočamo tudi: 10 stvari, ki v odnosu najbolj odvrnejo ženske in 10 stvari, ki najbolj odvrnejo moške