25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Če ste samski, ne bodite prestrogi do sebe!

Če ste samski, ne bodite prestrogi do sebe! (foto: profimedia) profimedia
21. 2. 2018

Vsi prijatelji imajo drugo polovico, razen mene. Kaj počnem narobe?

Če si pogosto zastavite zgornje vprašanje in veliko časa posvečate svojemu samskemu stanu, ste do sebe verjetno zelo kritični. Kar naprej iščete napake, zaradi katerih niste privlačni in pesimistično vso “krivdo” valite nase. Prenehajte s takšnim početjem in uberite drugačen pristop:

  • Nehajte se kritizirati. Ne bo lahko, ampak morate nehati spodkopavati svojo samozavest. S tem ne boste naredili nič dobrega. Ko ste samski, se začnete primerjati s srečnimi pari. Na videz imajo vsi svoje ljubezni, le vi ste črna ovca. Realnost je povsem drugačna. Spremenite pristop in si začnite podarjati komplimente. Opominjajte se na svoje talente in dosežke.

  • Ne bojte se stvari početi sami. Navajeni smo, da vse počnemo s prijatelji, sodelavci, znanci … Zato se nekateri ne odpravijo sami niti po nakupih, da bi morali v svoji družbi spiti skodelico kave pa se zdi prava nočna mora. Nehajte se zanašati na druge in se soočite s strahom pred tem, da bi se morali sami podati naokrog. Tudi v ednini se lahko odlično zabavate!

  • Čutite. Čuden nasvet, saj čutimo ne glede na to, ali si tega želimo ali ne. Tu je poudarek na izražanju. Če ne boste govorili o svojih čustvih, se bodo nabirala v vas in na koncu izbruhnila. Zato spravite iz sebe jezo, bes, žalost, razočaranje … in pazite, da pri tem nikogar ne prizadanete. Izražajte tudi pozitivna čustva.

  • Odpustite si napake. Ko boste hodili na zmenke s potencialnimi partnerji, se bodo dogajale napake. Zamudili boste (čeprav ste vedno točni), imeli boste nujen primer s prijateljem, izbrali boste kavarno, ki simpatiji ni všeč … Neprijetnosti se bodo dogajale, vendar si jih morate oprostiti. Včasih vaju lahko celo zbližajo, saj boste drugi osebi dali vedeti, da ste preprost človek in se ob vas lahko sprosti.

  • Spoznajte se. Čas izkoristite za spoznavanje svojih močnih in šibkih točk. Kaj lahko izboljšate in kje blestite? Česa si želite v prihodnosti in česa se bojite? Razčistite svoje misli, oblikujte mnenje in se pripravite, da boste nekega dne partnerju jasno dali vedeti, kakšna so vaša stališča. Slej ko prej se vam bo izplačalo.

Preberite tudi: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri