Če v svojem razmerju opazite TE znake, ste pripravljeni na zakon

Če v svojem razmerju opazite TE znake, ste pripravljeni na zakon (foto: Profimedia) Profimedia
14. 5. 2022

Včasih je težko napovedati, kdaj v razmerju smo pripravljeni na poroko. Bodite pozorni na te znake.

S partnerjem se spoštujeta

Pomembno je, da oba s partnerjem spoštujeta drug drugega; tudi ob prepirih ohranjata spoštljivo komunikacijo, se ne žalita in nista nasilna. Obenem pa je pomembno tudi, da vsak od vaju spoštuje tudi sebe. 

Lahko pokažeta svoj pravi obraz

Oba sta lahko točno takšna, kakršna sta. Ni se vama potrebno pretvarjati, saj sta sproščena in se v popolnosti sprejemata.

Znata se zabavati

Če življenje jemljete preveč resno, to lahko hitro postane preveč stresno in naporno. Podobno velja pri razmerju; dobro je, da se s partnerjem znata zabavati in sprostiti.

Porazdelita si opravila

Najbrž noben od nas ne obožuje dnevnih opravil, a pomembno je, da si jih s partnerjem znata ustrezno porazdeliti. Pri tem je ključno, da noben od vaju nima občutka, da je preobremenjen oziroma da dobi premalo pomoči.

Imata skupne in posamezne prijatelje

Tudi družabno življenje je velikega pomena za uspešen zakon. Dobro je, da imata skupne prijatelje, s katerimi se lahko vsi skupaj podružite, obenem pa, da ima vsak od vaju tudi svoje prijatelje, s katerimi se lahko dobite na samem.

Znata komunicirati

Komunikacija je eden od glavnih temeljev uspešnega razmerja oziroma zakona. Pomembno je, da sta pri izražanju jasna, a spoštljiva. Hkrati je ključno, da si znata prisluhniti in da se potrudite drug drugega razumeti.