Če želite, da se vaš odnos obdrži, ne počnite teh 5 stvari

Ostanite srečni brez nepravih misli (foto: Profimedia) Profimedia
16. 9. 2015

Razmerje morda uničujete popolnoma pasivno, z mislimi, z igricami, z dejanji, za katere predvidevate, da v bistvu razmerje utrjujejo. Izognite se tem petim pastem za bolj srečno življenje v dvoje.

1. Prenehajte misliti na to, da odnos ne bo trajal dolgo

Če se spustite v razmerje z mislijo, da bo razmerje šlo k vragu, potem ste si zagotovili le eno - da bo resnično šlo k vragu. Ker boste ves čas samo čakali, da se pojavi težava, ki bo potem nemudoma uporabljena kot potrdilo, da ste imeli prav in da to razmerje resnično ne more obstati. 

Prepričani v to, da razmerja ne morejo obstati, boste samodejno ustvarjali realnost, v kateri boste sabotirali vsako od svojih razmerij le zato, da boste imeli prav. Vsakega partnerja ali partnerko boste tako in drugače preverjali, dokler vas več ne bodo mogli tolerirati in bodo odšli. In vi boste ponovno imeli prav. 

2. Prenehajte misliti, da je dovolj le to, da imaš nekoga rad

Sandra Bullock je nekoč dejala, da bi v razmerju moralo biti dovolj že to, da imaš nekoga rad. Sandra Bullock je tudi kronično samska. Resda malokrat po svoji krivdi, pa vendarle - pari, ki skupaj preživijo dobre in slabe trenutke imajo več kot samo ljubezen. Partner jim je obenem tudi nekdo, s katerim resnično radi preživljajo svoj čas.

Ljubezen ima temelje v privlačnosti. V predanosti. V povezanosti. Če vam je nekdo všeč na način, da z njim ali z njo radi preživljate čas, pa odnos postane vir veselja, spoštovanja, zabave in - predvsem - zadovoljstva. Če vam je vaš partner resnično všeč, če resnično želite biti s to osebo, če sta lahko prava prijatelja, potem imate nekaj, česar se lahko oprimete za dolgo življenjsko pot v dvoje.

3. Ne bodi zadovoljni z manj, kot si zaslužite

Razmerja so osnovana na ravnotežju moči med partnerjema. Vsakdo v odnos prinese določene prednosti in določene primanjkljaje, upajoč, da lahko drug drugemu pomagata tam, kjer enemu ne uspeva najbolje.

Kakšno ravnotežje pričakujete, pa je odvisno od vas samih. Če se odločite vztrajati z osebo, ki niti približno ne pripomore k temu ravnotežju in tako ni niti blizu osebi, s kateri ste si zamišljali živeti svoje življenje, ne boste nikoli srečni. Nikoli. Uspešni pari se obdržijo zato, ker partnerja spoštujeta vrednost in pomembnost drug drugega v odnosu.

4. Ne igrajte se igric

Neumne, otročje igrice, ki se jih poslužujemo v razmerju, ko smo žalostni, razočarani ali jezni. Kot na primer, ko vas partner vpraša, kaj je narobe in odgovorite: "Nič!" Namesto komunikacije raje izigravamo partnerja in upamo, da bodo naše čustvene manipulacije obenem dovolj ustrezna kazen. 

Namesto tega je morda bolj smiselno poslušati in govoriti, da skupaj najdeta ustrezno rešitev.

5. Prenehajte misliti, da ne morete biti srečni, če niste v razmerju

Življenje je potrebno samo živeti. Brez nenehnega čakanja, da se bo vaša zgodba nenadoma spremenila v čudovito pravljico.

Pojdite in živite življenje. Sklepajte nova prijateljstva, potujte, bodite odlični pri svojem delu, skrbite za svoje telo, skrbite za svoje zdravje. Bodite srečni. Ker kogarkoli že iščete za uresničitev prej omenjene pravljice, ne boste našli kot nesrečna, žalostna in obupana oseba.