Česa se morate znebiti, da bosta lahko živela srečno do konca svojih dni?

Česa se morate znebiti, da bosta lahko živela srečno do konca svojih dni? (foto: profimedia) profimedia
8. 9. 2019

Naj vas postavimo na realna tla: nobeno razmerje ni kot v pravljici. 

Ko ste skoraj prepričani, da ste našli pravo ljubezen in si lahko predstavljate prihodnost z njo, boste morali opustiti nekaj stvari, da ne bi razdrle vašega srečnega razmerja. Odpovejte se naslednjemu. 

  • Znebite se občutka, da ste se morda narobe odločili

Ne dovolite, da bi vas ob vsakem sporu in nestrinjanju prevzel občutek, da delate napako, ker ste se odločili za razmerje s to osebo. Prepiri bodo prišli in so prisotni v vsakem srečnem razmerju ali zakonu. Pomembno je, da jih znata skupaj reševati in se usmerita k iskanju rešitve in ne k obtoževanju ter držanju zamer. Te vaju ne bodo pripeljale nikamor, še huje, zadržale vaju bodo v preteklosti. 

  • Ne obtožujte partnerja, da ni popoln

Seveda veste, da nihče ni popoln, a ko partner ponovno naredi kaj, česar ne marate ali vam ne ustreže, na to pozabite in ga obtožujete za njegove napake. Zavestno ste se odločili, da želite biti v zvezi z določeno osebo in s tem ste sprejeli tudi vse njegove pomanjkljivosti. Na začetku skupnega življenja se bosta morala navaditi drug na drugega, zato bodite zelo potrpežljivi in se potrdite, da vas ne bo zmotila že najmanjša stvar, ki naj bi jo partner naredil narobe. 

  • Ne jemljite vsega osebno in stojte ob strani

Se spomnite tistega slabega dneva, ko bi najraje samo vpili in se znesli na mimoidoče, čeprav niso nič krivi? Ali ko ste sodelavki izrekli nekaj krepkih besed, ker vas je nekdo razjezil? Tudi vaš partner ima takšne dneve, in da bi vajino razmerje trajalo večno, si njegovih besed in dejanj ne smete jemati k srcu. Dobro veste, da takrat ne misli resno. Vseeno pa določita meje, saj se morata še vedno spoštovati: ne obmetavajta se z žaljivkami in ne počnita drugih ponižujočih stvari. 

V takšnih trenutkih je pomembno, da stojite ob strani. Morda partner potrebuje le poslušalca, včasih nasvet, drugič objem …

  • Poslovite se od starih vzorcev, ki bi vas ovirali

Za seboj imate zagotovo kakšno neuspelo ljubezensko zgodbo in povsem naravno je, da ljudje odnose primerjamo s prejšnjimi. Ko se zalotite pri takšnem početju, se ustavite. Oba s partnerjem sta dobila priložnost, da na novo spleteta skupno življenje. Pustite za seboj vsa vedenja, ki bi vas pri tem lahko ovirala, zapomnite pa si napake, ki jih ne smete ponoviti. 

Preverite tudi: