Česa ženska, ne bi smela nikoli reči moškemu, ki ga ljubi

Česa ženska, ne bi smela nikoli reči moškemu, ki ga ljubi (foto: Profimedia) Profimedia
11. 2. 2022

Bi moral vaš partner vedeti vse podrobnosti in slišati vsako vašo misel? Nekatere stvari je bolje zadržati zase, pravijo strokovnjaki.

Moški imajo želje, potrebe in … Uganite, kaj še? Čustva! Da, čisto prava čustva. A na to pogosto pozabimo. Celo moški sami. Pozabijo ali pa si tega ne priznajo. Nič nenavadnega, saj najpogostejši stereotipi o moških vendarle pravijo, da so moški čustveno stabilnejši, odločnejši, ambicioznejši … In ne jokajo. Nekateri morda res ne, toda če mislite, da se jih ženske besede ne dotaknejo, ste zelo naivni.

Besede lahko bolijo, lahko škodujejo odnosu in ga sčasoma uničijo. To velja tako za moške kot ženske.

Zato strokovnjaki svetujejo, da določene stvari oziroma informacije v določenih situacijah raje zadržite zase. Ravnajte tako, kot želite, da bi drugi ravnali z vami.

Pomislite, kako bi se vi počutili, če bi slišali naslednje …
1. Podrobnosti o vaših bivših partnerjih

Drži, v odnosu ne bi smelo biti skrivnosti, a je vseeno bolje, da nekatere podrobnosti ostanejo z vami. Kot je denimo število partnerjev ali podrobnosti vašega spolnega življenja (razen ko gre za zdravje seveda).

Čeprav se bo morda na te informacije odzval povsem mirno, teh podrobnosti zagotovo ne bo pozabil.

2. Bodi moški!

Brez dvoma bo v zvezi prišlo do situacije, ko partner ne bo reagiral ali naredil česa tako, kot boste pričakovali. Vendar se tem besedam izognite. To je podobno tistemu, da ženska spada za štedilnik.

Namesto te strupene zaničljivosti, si vzemite čas za pogovor o sami situaciji, reakciji in pričakovanjih.

3. Kaj bi storil bivši

Tako kot ni nujno, da partner sliši vse podrobnosti iz vaših preteklih zvez, tudi ni nujno, da sliši, kako bi v določeni situaciji ravnal vaš bivši partner.

Tudi če gre za pozitivno primerjavo, se je temu bolje izogniti. Med drugim zato, ker lahko misli, da pretekle zveze v resnici še niste pustili za seboj – in to bo zagotovo vplivalo na vajino zvezo.

4. Tvoja mati/prijatelj/brat … je obupen!

O ljudeh, ki jih ima rad, ne govorite slabo. Razen v primeru, da obstaja kakšen večji problem. Če je vaš partner sprejel vse ljudi, ki obkrožajo vas, je najmanj, kar lahko storite, da enako naredite zanj.

5. Poglej, kako je lepa.

Ali izgledam debela v tem? Ali katerakoli druga verzija, na katero je nemogoče odgovoriti oziroma reagirati pravilno. Ja, na videz neškodljiv stavek je uničil številne odnose.

Razen, če seveda resnično želite slišati iskren odgovor.

6. Pozabi! Bom sama!

Prosili ste ga, da nekaj naredi in kot ponavadi, si on vzame čas.  

Izgubljanje živcev ni rešitev!

Namig: moški rad vidi (no, vsaj večina), da potrebujete njegovo pomoč. Zato ga preprosto prosite še enkrat, a tokrat dodajte malo spodbude. Na primer: zvečer te bom zmasirala, če … (To se bo zagotovo dobro končalo za oba).