Čudovite stvari, ki jih uči ljubezen v težkih situacijah

Čudovite stvari, ki jih uči ljubezen v težkih situacijah (foto: profimedia) profimedia
13. 1. 2019

Ljubezen bi lahko opisali kot lepo in zahtevno hkrati. Kot nekaj najboljšega, kar se lahko zgodi in kot najtežje odločitve, ki smo jih sprejeli v njenem imenu. Česa nas lahko naučijo situacije, ki nas razočarajo in pustijo praznih rok?

Vsak, ki je bil vsaj enkrat v življenju zaljubljen, bo vedel, da je lahko vse čudovito in popolno, že naslednji trenutek pa se lahko v hipu podre. Takrat je težko razmišljati razumno in iz situacije potegniti kaj dobrega, čeprav nas ljubezen ravno na takšnih primerih uči življenjskih lekcij. Katere že poznate?

Širite ljubezen, namesto da bi jo iskali

Če ste kdaj ljubili koga, ki vam ljubezni ni vračal, ste ugotovili, da ste vi izvir sreče in ljubezni. Ne potrebujete je iskati, ker jo imate v sebi. To izkoristite tako, da širite ljubezen z vsemi, s katerimi boste vzpostavili odnos, imejte radi svoje življenje in skušajte doseči najboljšo različico sebe, ki bo na prvem mestu všeč vam samim.

Kljub negativni izkušnji ne pozabite, kako izjemna oseba ste, kaj vse ste že dosegli in kaj vse še boste. Vsi nimajo takšne sreče, da bi ljubezen nosili v sebi kot vi.

Bolje je tvegati, kot imeti nič

Ljubezen je veliko tveganje - nikoli ne veste, kakšen bo končen rezultat. Kako dolgo bo razmerje trajalo? Vas bo oseba prizadela bolj, kot vas je kdorkoli do sedaj? Se bosta sprla? Čeprav si želite poznati vse odgovore, jih ne morete dobiti, če ne poskusite. Morda bo vse skupaj neuspešno, po drugi strani pa lahko najdete osebo, ki bo izpolnila vaša prepričanja.

Bolje je tvegati bolečino in zgrabiti priložnost, kot razmišljat, kaj bi bilo, če bi bili malce pogumnejši. Naj vas v ljubezni ne ustavi strah pred nevednostjo, kaj se bo zgodilo v prihodnosti.

Biti morate pristni in iskreni

Na prvih zmenkih se radi prilagodimo in strinjamo tudi s čim, kar v resnici ni čisto po naših prepričanjih. Želimo se predstaviti v najboljši luči in ugajati osebi, ki nam je všeč. Ko mine nekaj časa, pa se slej ko prej prikaže prava osebnost, ki jo morata oba partnerja sprejeti ali pa nastanejo težave. Kaj se lahko iz tega naučimo?

Vedno je bolje, da ste pristni in iskreni že takoj na začetku. Čeprav bi radi bili všeč določeni osebi, še vedno stojte za svojimi prepričanji. Povejte svoje mnenje in nič ni narobe, če se ne strinjate čisto z vsem.

Čas je dragocen

To ste izkusili, če ste hoteli partnerja prepričati, da vse le ni tako slabo in da lahko popravita napake ter nadaljujeta razmerje. Ob razhodu pogosto upamo, da se bo druga polovica vrnila in ponovno obudila čustva. Čakamo in čakamo, čas pa teče mimo in prav tako priložnosti.

Če ste opisano že izkusili, veste, da je vedno najbolje preboleti in se premakniti dalje s svojim življenjem. Čustva in svoje srce raje hranite za nekoga, ki vam bo ljubezen vračal v enaki meri.

Ljubezen ni eno čustvo

Kaj ste občutili, ko ste bili zaljubljeni? Verjetno pomislite na pozitivna čustva kot je veselje. Če se je iz tega razvilo razmerje, pa ste slej ko prej občutili tudi jezo, strah in razočaranje. Ljubezen je skupek čustev, hkrati pa zahteva predanost, odločnost in obilico potrpežljivosti, ko želite vztrajati v odnosu z določeno osebo. Uskladiti vse našteto je težko in zahteva veliko truda. Zato tudi tako boli, ko se ne izteče po vaših načrtih.

Naučite se, kaj je v življenju res pomembno

Po končanem razmerju sčasoma opazite, za kaj se je vredno truditi. Še vedno so tu vaše vrednote, prijatelji, ki vas podpirajo in druge stvari, ki vas delajo srečne. Zaveste se, kaj je zares pomembno. Tega tudi v razmerju ne zatrite: ohranjajte odnose z osebami, ki vam že dolgo stojijo ob strani, še naprej se ukvarjajte s hobiji, ki jih imate radi in poskrbite za lastno srečo.

Preverite tudi: