Darjo razmišlja: Ko si ženske poskušajo privlačiti moške na napačen način

Darjo razmišlja: Ko si ženske poskušajo privlačiti moške na napačen način (foto: Profimedia) Profimedia
8. 9. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Tisto vsem znano dognanje, da smo moški v bistvu izredno preprosta bitja, na svoj način vsekakor drži.

Posledično žal pomeni tudi to, da je ogromno moških v romantično-seksualnih interakcijah naravnost obupnih, ker izhajajo iz prav te nerazvite preprostosti. Imam prijatelje, ki so pri pristopanju do žensk tako obupni, da bi človek pomislil, da se še prebijajo do pismenosti, in poznam ženske, ki so mi govorile zgodbe o svojih najbolj bizarnih stikih z moškimi, ob katerih se ti naježi koža. A to še ne pomeni, da ste nas ženske pogruntale. V dokaz sta tu dve večni ženski taktiki za manipuliranje z moškimi, ki pa v bistvu ponujata nasprotne rezultate.

Ženske, ki se vedejo prostaško

Ne vem točno, kdaj je to postala legitimna taktika, ampak ugibam, da nekje v času, ko so serijo Seks v mestu raznesli na vse konce sveta in je feminizem dobil nadgradnjo, po kateri se je pridigalo, da so ženske lahko zdaj tako prostaške kot moški. Da lahko tudi one – tako kot moški – skačejo v posteljo s komerkoli in se potem s tem hvalijo naokoli. Kar je vsekakor dobrodošla svoboščina. Potem pa je v istem zamahu internet predstavil družbena omrežja in je šlo vse narobe.

Nenadoma smo dobili dekleta v študentskih letih, ki tvitajo o oralnem seksu in svojo seksualnost razkazujejo kot nov par čevljev. Dekleta, ki svojo na novo odkrito enakost izkoriščajo za razdajanje telesa, ker jim prejšnji kulturni vzorci menda tega niso dovoljevali. Kar ni res. Jaz sem odraščal v devetdesetih in križal pot s kar nekaj dekleti, ki niso imela kaj dosti predsodkov glede redne menjave partnerjev in tudi rade volje so svoje zgodbe delila z drugimi. Internet je nekako to popeljal prek meja okusnega, ko nekatere ženske teh svojih seksualnih triumfov več ne delijo v skrbno izbranih družbenih krogih, ampak svojo prostaškost zlivajo v širšo javnost.

Iz najbolj oportunistične perspektive bi kot moški moral takšno spremembo pozdraviti, saj to pomeni veliko lažji dostop do seksa, a vseeno je slika v nekaterih primerih še kako žalostna. Predvsem zato, ker ima celotna premisa takšnega razmišljanja po mojem mnenju napačno izhodišče. Temelji namreč na osnovi, da če moški to lahko počnejo, lahko to počnejo tudi ženske. Drži. Se strinjam. Ampak se je treba zavedati, da to tudi v moškem svetu ni hvale vredno početje. Da to ni nekaj, kar bi moške od fascinacije sezulo iz čeveljcev, da bi si potem noro želeli to svobodnjaško žensko, ki se tako nerezervirano razdaja naokoli.

Namreč – veste, kako moški rečemo tistim moških, ki vsak vikend hodijo na lov in poskušajo spati s kolikor ženskami je le mogoče? Cipe. In veste, kako pravimo moškim, ki ves čas govorijo o tem, koliko žensk so 'podrli'? Kreteni. Ja, nekje globoko v sebi jim seveda zavidamo vso to neskončno gmoto vagin, ki so si jih nalovili, a to še ne pomeni, da jih spoštujemo. Kar posledično seveda pomeni, da se ženske, ki so prepričane, da bodo z glasnim opevanjem svojih seksualnih podvigov in neodgovornim menjavanjem partnerjev pritegnile pozitivno pozornost moških, motijo. Na koncu dneva so te ženske zgolj in samo neodgovorne, prostaške in neugledne, kot so pač neodgovorni, prostaški in neugledni moški, ki prisegajo na te iste prakse.

Ženske, ki se prikazujejo kot nedostopne

To je potem druga stran zgodbe. Tehnika, ki je verjetno tako stara, kot je staro spogledovanje, le da je nekje vmes prišlo do manjše zmešnjave. Eno je, ko se ženska prikazuje kot nedostopna. Drugo pa je, ko ženska vztraja, da je nedostopna. Tisto prvo je dobrodošlo, tisto drugo pa je popolnoma nefunkcionalno.

Vsekakor je prav, da so ženske tako izbirčne, kot le želijo biti. Standardi so super in hvala bogu, da jih mnogo žensk ima. Problem pa se pojavi pri ženskah, ki so aktivno na lovu za specifičnim moškim in je njihova taktika le to, da so nedostopne. Kako dolgočasen pristop in kakšna popolnoma izguba časa. Naj razložim, zakaj.

Igranje nedostopnosti je, kot sem že omenil, utečena taktika pecanja, s čimer se verjetno strinja premnogo princesk, odetih v oprijete majice in indiferentnost, rekoč, da so one vendarle s to taktiko ulovile dedca. “Ni me bilo lahko ujeti in s tem se bila drugačna od drugih,” verjetno še zakličejo.

Ločevanje od drugih je namreč edini razlog, zakaj ženske že od pamtiveka uporabljajo ta pristop. Ker ne želijo biti kot druga dekleta, ki pohotno pogledujejo po tipih in se hahljajo ob vsaki njegovi šali, se od njih ločijo po tem, da so hladna in popolnoma nezainteresirana. To jih menda loči od večine. Veste, kaj bi jih tudi ločilo od večine? Če bi znale skuhati dobro mineštro.

S tem želim izpostaviti, da moški bolj kot igranje nedostopnosti registriramo ženske, ki iz povprečja izstopajo z nečim, kar naredijo (in ne zato, ker ničesar ne naredijo). Recimo ženske, ki so duhovite. Pametne. Prijazne. Ali, recimo, boljše v postelji. Vse to je namreč nekaj oprijemljivega. To je tisto, ko naslednji dan sam pri sebi pomisliš, kako neverjetno si se imel z nekim dekletom, ker je bila tako zelo duhovita. Ali pa, ker je bila neverjetno razgledana in sta se lahko vso noč pogovarjala o vsem, kar vama je prišlo na pamet.

Kaj pa je igranje nedostopnosti? Talent, da ne narediš ničesar. “Ne bom ga niti pogledala. Ne bom se smejala njegovim šalam. Ne bom mu niti priznala, da berem njegove članke.” Fantastično, komaj čakam, da se začnem boriti za takšno žensko. Kako bi sploh lahko takšno izkušnjo opisal prijateljem? “Totalno me je fascinirala, ko je sedela pri šanku in ni nič naredila. Tudi pogledala me ni. Ko sem pristopil, se je komajda pogovarjala z mano, gledala je stran in tu in tam glasno vzdihnila. Takoj sem vedel, da jo moram imeti, ker sem si vedno želel dekle, ki mu morda sploh nisem všeč.” Čudovita zgodba.

Seveda pa se ob tem poraja vprašanje, zakaj je ta taktika preživela toliko generacij. Zato, ker na svoj način deluje. Dejansko privlači moške. Ampak napačne moške. Privlači namreč tiste moške, ki si v življenju vedno želijo samo tisto, česar ne morejo imeti. Nedostopne ženske so jim še en nedosegljiv plen, za katerim se zapodijo kot za naslednjo igračo. In ko dobijo takšno žensko, ona v trenutku izgubi tisto edino lastnost, ki jo je ločevala od drugih – nedostopnost. In seveda bo njemu takoj postala nezanimiva, sama pa se bo spraševala, kako je lahko pogorela s tako fantastično vabo, ne vedoč, da če si partnerje loviš s poceni triki, dobiš največ seks za eno noč.

Foto: Profimedia