"Depresijo sem premagala tako, da sem hkrati z dvema moškima" (osebna zgodba znane vplivnice)

"Depresijo sem premagala tako, da sem hkrati z dvema moškima" (osebna zgodba znane vplivnice) (foto: Foto: Jam Press) Foto: Jam Press
28. 5. 2023

Depresija je duševna stiska, ki vsako leto doleti mnogo posameznikov, ki se zoper njo bojujejo na različne načine.

Brazilska vplivnica je ubrala svojevrstnega, saj zatrjuje, da ni več depresivna odkar si je dobila dva moža. Lary Ingrid - znana kot Larissa, je namreč hkrati v zvezi s 25 in 18 letnima partnerjema. V prihodnosti namerava dobiti še tretjega.

Prvega partnerja je spoznala z miselnostjo, da bosta imela standardno razmerje

Vplivnica s svojimi 1,9 milijona sledilci na TikToku, pogosto deli najnovejše informacije. Prvega partnerja je spoznala pred osmimi leti z mislijo, da bosta imela klasično razmerje. Stvari so se obrnile, ko je njen izbranec predlagal, da bi se zabavala z drugimi romantičnimi partnerji, s čimer je dal idejo za poliamorni dogovor.

V triado je kasneje privolil še prijatelj iz otroštva

27-letnica je sprejela pogoje svojega moža in se odločila, da bo za tretjega člana njunega zakona izbrala prijatelja iz otroštva, Victorja. Victor je sprva okleval glede zmenkov z nekom, ki ima partnerja, vendar je kasneje privolil v romantično razmerje.

Spoznal je namreč, da je to edini način, da bo kdaj lahko z žensko, ki jo ljubi. »Že od mladosti mi je bila všeč,« pravi o svoji odločitvi, da je postal tretje kolo. »Že takrat sem imel idejo, da bi bil z njo, vendar mi je jasno povedala, da se to ne bo zgodilo. Ker sem si jo želel, sem sprejel ta pogoj.«

Koristi žongliranja z več partnerji na duševno zdravje za zdaj še niso znanstveno dokazane

Vplivnica je večkrat izjavila, da je srečevanje z dvema moškima v paru naredilo čudeže za njeno duševno zdravje. »Nimam več časa za depresijo, saj sta tu moja moža.« Dodaja, da je super, da dva moška namesto nje pomivata posodo in pospravljata hišo.

Njihovo razmerje pa je očitno imelo nasprotni učinek na psihično stanje njihovih primarnih družin, ki so sprva težko sprejele njihovo izbiro življenjskega sloga. Prav tako sta ironično, ravno moška tista, ki se še nista povsem sprijaznila z delitvijo ženske. Pogosto sta ljubosumna drug na drugega. Kljub morebitnim zameram, partner številka 1 vztraja, da se dvojica nikoli ne prepira. »Ko se počutiva ljubosumna, se o tem pogovoriva in razrešiva,« zatrjuje.

Koristi razmerja v katerem je več partnerjev, za duševno zdravje zaenkrat še niso dokazane. Toda raziskava, ki jo je leta 2015 izvedla univerza UC Davis, je pokazala, da lahko delitev moža v nekaterih okoliščinah vodi k večjemu zdravju in bogastvu žensk in njihovih otrok.

Vir: jampress.co.uk

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor

Prisluhete mu lahko tukaj: