Do boljšega seksa z eno potezo

Do boljšega seksa z eno potezo (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
27. 9. 2015

Ne nasedajte nevoščljivcem in svobodno sledite najbolj vroči seksualni odločitvi v življenju. S privoljenjem v poroko ste rekli da desetletjem prvovrstnega seksa.

Ste že kdaj imeli razmerje z žensko, ki se vam je zdela prava? Še vedno tavate naokrog in napenjate oči v upanju, da boste nekje v daljavi uzrli njo?

Mogoča sta dva scenarija. Morda se boste prav danes med večernim tekom slučajno zaleteli vanjo in vam bo v delčku sekunde jasno, da vam je usojena. Torej bo vaša težava v trenutku rešena. Lahko pa, da je bila za vas najbolj prava tista ženska, ki ste jo pustili pred dvema letoma, zato ker je bila tako …, ker ni razumela …, ker ste ravno … Skratka, ker ste ravno imeli malo časa in ste se domislili tisoč razlogov, zakaj vama ne gre več.

Naj vam pomagamo ugotoviti, ali niste morda nedolžna žrtev mita o iskanju prave partnerice. Pobrskajte po možganih in odstranite zlagane ovire, ki vam preprečujejo, da bi do konca življenja srečno živeli (in ostali zaljubljeni).

Mit št. 1: Zaljubljeni lebdijo od sreče

Vsi si želimo, da bi nam, ko jo prvič zagledamo, od sreče razneslo srce v prsih in da bi bili povsem prepričani, da bo naša za vse večne čase. Toda takšni občutki pogosteje prevevajo 20-letnike kot pa zrele možakarje z nekaj kilometrine.

V resnici pa je tako: čim bolj samozavestna in urejena osebnost ste postali, tem manj mehka bodo vaš kolena, ko jo uzrete. Nikar ne pozabite, da Romeo še ni bil polnoleten, ko se je zatreskal v Julijo. Že res, da ljubezen včasih popolnoma obnori tudi zrele moške, toda nikar ne čakajte tako, ki ji boste želeli napisati sonetni venec. Prešernu takšen splet dogodkov prav gotovo ni prinesel sreče.

Nauk: Ženska, zaradi katere niste v trenutku omedleli od navdušenja, vas bo mor­­­­da v prihodnosti navduševala še mnogo let. Zaljubljenost do ušes je za petošolce. Moški potrebuje predvsem partnerico.

Mit št. 2: Zakon je ječa

Nekateri so prepričani, da je poroka isto kot skopitev. Menijo namreč, da se moški po sklenitvi zakonske zveze iz razplodnega bika prelevi v pohlevnega vola, ki se lepo obnaša in je monogamen. Takšno razmišljanje seveda ni povsem brez logične podlage. Raziskave namreč potrjujejo, da presenetljivo veliko žen noče, da bi njihov mož spolno zadovoljeval druge ženske.

Toda premislite o naslednjem: prepričanje, da je monogamija za moške poniževalna, izvira iz primitivne teorije o moškosti, ki le-to definira povsem s seksualnega vidika. Je že res, da je poligamija najbolj priljubljena in najbolj zabavna predstava o tem, kaj je moškost, toda obstajajo še druge, prav tako privlačne teorije.

Ko se prelevite v moža (ali zunajzakonskega partnerja), se pred vami odpre paleta možnosti, ki iz vas naredijo pravega dedca. Mož skrbi za svojo družino, seka drva za v kamin, varuje dom pred vlomilci in z nekaj sreče postane oče. In (samo) zaradi vsega tega se lahko njegova moškost razvije do popolnosti in ga popelje na pot uspeha na vseh področjih njegovega življenja.

Niste nasedli? Potolažite se z nasled­njim dejstvom: poročeni moški seksajo veliko pogosteje kot samski.

Opravljenih je bilo namreč na kupe raziskav na to temo in prav vse so pokazale, da se v spalnicah poročenih moških dogaja več kot pri samskih. No, dejstvo je, da seksajo vedno z isto žensko in da rezultati raziskav ničesar ne povedo o kakovosti tega seksa. Ampak več je vseeno boljše od manj. In k pestrosti dogajanja prispevata oba, mar ne?

Ja, vemo, na svetu živi nekaj srečnih žrebcev, ki veliko seksajo s kopico različnih žensk. Ampak ali se vam res zdi, da tudi vi spadate v ta kakovostni razred? A res? Fino. Toda ali ste prepričani, da boste čez deset let še vedno v enako dobri formi? Kaj pa čez 20? Če ste si z vsem srcem zadali cilj, da boste uživali v seksu, dokler vam bo zdravje to dopuščalo, si nataknite poročni prstan. Ali pa si vsaj najdite zvesto samico.

Mit št. 3: Morata imeti veliko skupnega

Izbijte si iz glave idejo, da vaju morajo zanimati iste stvari in da morata imeti celo enake vrednote. Najboljša stvar pri resni zvezi je, da vam pač nekdo dela družbo. In ni treba, da vam dela družbo vaš klon, ki prav tako kot vi pušča po tleh umazane nogavice in lovi ribe.

Zato prenehajte iskati določen tip ženske. Najverjetneje bo dovolj, da je vaša najdražja prav tako človek kot vi (in ne na primer jazbečevka). Dobro, nujno je, da se strinjata glede res pomembnih reči. Na primer, da oba nekoč želita imeti otroke (ali pa ne).

Ali drugače povedano – tudi če ste vi mesar, ona pa zaprisežena vegetarijanka, ima vajina zveza še vedno več možnosti za uspeh kot pa razmerje med dvema najstnikoma, ki obožujeta Vojno zvezd.

Mit št. 4: Mora biti popolna

Številni moški se bojijo resne zveze, ker se odločajo za to, ali bi za vedno 'posvojili' žensko, enako kot kupujejo avto. Eden ima malo preslab pospešek, drugi porabi nekoliko preveč goriva, tretji morda ni dovolj prestižen.

Vas skrbi torej, ali je ženska, ki jo imate ogledano, dovolj lepa, dovolj pametna in uspešna ter dovolj zabavna za vas? Vsa ta vprašanja, ki vam rojijo po glavi, sploh niso pomembna. Tovrstni tesnobni občutki namreč po navadi niso povezani z njenimi resničnimi lastnostmi, ampak s strahom, kaj si bodo drugi mislili o vaši izbiri partnerice.

"Ženska ne sme biti boljša od moškega," boste verjetno slišali govoriti kakšnega dedka. Jasno je, da je ta trditev staromodna in pretirana, toda če niste ravno doktorirali iz astronomske fizike in če niste prav taki kot Brad Pitt, razmislite o naslednjem: če ni ravno popolna na vseh področjih, sta si verjetno bolj podobna, kot se vam zdi. Poleg tega pa je lepota tako ali tako minljiva.

Ustreznost ženske se namreč meri z naslednjim vprašalnikom:

  • Vam bo stala ob strani, ko boste v težavah?
  • Bo tudi ona zategnila pas, če bosta brez denarja?
  • Vas bo negovala, če zbolite?

Če se vam zdi zanesljiva, če ste ji všeč, če rada seksa in če je lepša od nosoroga, jo primite za ročico in živite z njo srečno in zadovoljno do konca svojega življenja. In 100-krat ponovite naslednjo podjetniško mantro: zaradi neodločnosti izgubimo več priložnosti kot zaradi slabih odločitev.

Za konec pa premislite še o tem

Psihoterapevti pogosto trdijo, da so moški, ki se niso pripravljeni vezati, globoko v sebi prepričani, da si ne zaslužijo biti ljubljeni.

Zna biti, da so to samo psihoanalitične marnje, ampak za vsak primer preverite pri sebi, ali ta trditev morda ne drži tudi za vas, in se poskusite prepričati, da si v življenju zaslužite vse najboljše.