Dobro poglejte to fotografijo! RAZKRIVAMO: razlogi, zakaj ne morete tako uživati v seksu, če ste POROČENI ALI V RESNI ZVEZI! (in namig, kako je lahko vajin seks neponovljiv)

zakaj vaš seks ne more biti po poroki in rojstvu otrok tako dober kot ta? (foto: Profimedia) Profimedia
8. 12. 2022

Ste si res dobro ogledali fotografijo? Je to le še bled spomin na vaše spolno življenje? Ste se poročili z nekom, ki vas spolno zadovoljuje, ali pa je bolj kot divji seks pomembno vse kaj drugega? Razkrivamo glavne razloge, zakaj vaš seks ne morete biti več tako dober kot je bil (in kako to lahko rešite).

Večina žensk pravi, da se niso poročile s svojim idealnim seksualnim partnerjem, vsaj sodeč po raziskavi iVillage.com. Medtem ko so ženske povedale, da so precej zadovoljne s seksom v svojem trenutnem razmerju, so priznale, da to le ni bil najbolj vroč seks, kar so jih kdaj imele, in pravzaprav je bila večina povsem zadovoljnih s tem, da je spala ali brala knjigo v namesto seksala. 

Kaj torej loči najboljši seks od povprečnega seksa?

Če vprašate ženske o njihovih najboljših seksualnih izkušnjah, ki so jih kadarkoli imele, ne bi bilo presenečenje, če bi ugotovili, da so avanture, seks v nenavadnem okolju (kot je miza v konferenčni sobi v službi) in seks s »porednežem« na njihovi top listi.

Običajno divje seksamo, ko nismo v resnem razmerju. Lahko smo tako poredni, kot želimo, brez obsojanja in brez posledic (upajmo).

"Predstavlja vznemirjenje, ko veš, da počneš nekaj malce divjega in norega. Gre za naval čustev, ki ga najverjetneje spodbujajo feromoni."

Večina žensk se ne poroči s porednimi fanti iz svoje preteklosti in verjetno se zato ženske ne poročijo s svojimi najboljšimi spolnimi partnerji.

Pomeni poroka konec vročega seksa?

Zaradi stresa, ki ga predstavljata poroka in starševstvo, je spolno življenje para pogosto prvo na udaru. Za navdušenje nad seksom potrebujemo več energije, potem ko se ukvarjamo z vse večjimi odgovornostmi, ki jih prinašajo odnosi, družine, službe itd., kot je bilo, ko nobena od teh odgovornosti ni obstajala.

Ženske se ne poročijo s svojimi najboljšimi spolnimi partnerji, ker teh partnerjev nikoli niso dojemale kot nekoga, s komer bi si ustvarile družino. Neodgovorni fant verjetno ni tisti, ki bo ženski ustrezal, ko se odloči, da si želi družino ter nekaj čustvene in finančne stabilnosti. Obstajajo pa nekatera dekleta, ki bi rada ukrotila ta spolni nagon in partnerja spremenila v nekoga, ki bi bil primeren za moža, vendar ta pristop pogosto ne uspe.

Ko se ženske nasitijo avanturc  in so pripravljene, da se osredotočijo na družino in kariero, se zdi, da so na splošno zadovoljne s spolnim življenjem, ki je manj vznemirljivo. In čeprav morda seks s stalnim partnerjem predstavlja svojevrstno udobje, ni nobenega razloga, da seks s stalnim partnerjem občasno ne bi bil vznemirljivejši.

Moški se poročijo s tisto, s katero najbolje seksajo

Nasprotno od žensk, se moški poročijo s tisto, s katero imajo najbolj divji seks. Ko gre za izbiro partnerja za vse življenje, se moški bolj verjetno poročijo z žensko, ki je najbolj seksi. 68 % moških pravi, da so se poročili s tisto, s katero sta se v postelji najbolj ujela, medtem, ko je takega mnenja le 45 % žensk.

Seks je boljši po poroki ... ne pa po rojstvu otrok

Medtem ko več kot tretjina moških pravi, da se je njihovo spolno življenje po poroki izboljšalo, tretjina žensk pravi, da je bilo njihovo spolno življenje boljše pred tem, četrtina pa pravi, da se ni spremenilo.

Vendar pa se oboji strinjamo (52 odstotkov žensk; 49 odstotkov moških), da sta imela bolj vroč seks, preden sta imela otroke. Več kot tretjina moških in skoraj tretjina žensk poroča, da po otrocih ni prišlo do sprememb, medtem ko 8 % žensk in 22 % moških pravi, da je seks po otrocih dejansko boljši!

Kaj najbolj vznemirja moške in ženske?

Kaj nas torej žene naprej? 59 % anketiranih žensk in polovica moških pravi, da jih vzburjajo občutki ljubezni do partnerja. Je pa res, da moški radi lepo vidijo, ženske pa rade lepo slišijo: 49 % žensk pravi, da jih vznemiri, ko jih partner ljubkovalno nagovarja, medtem, ko moške najbolj vznemirjajo seksi oblačila. 

Namig za vašo najbolj vznemirljivo noč

Podarite svojemu partnerju ali partnerki poseben kupon, ki bo med vama zbudil večjo strast. Dobite ga na tej povezavi.

viri:

https://www.today.com/health/ivillage-2013-married-sex-survey-results-1D80245229