Drugačen seks vsako noč

23. 11. 2007

Ko premostite prve nerodnosti, vam igranje vlog podari najčudovitejši seks življenja. Vendar morate najprej vprašati.

Bila sem premočena do kosti, vendar živa, zahvaljujoč

hitremu odzivu prelepega francoskega mladeniča, ki me je zaskrbljeno opa­­zoval. Ravnokar me je izvlekel iz ledenih soških brzic. V bledi mese­čini sem lahko razbrala poteze njegovega obraza, košate lase in močna bicepsa, ki sta silila skozi mokro majico.

Šepetal mi je in uho sem približala njego­vim polnim ustnicam. “Le ena stvar te lahko ogreje, ” mi je dahnil z močnim naglasom. “Moraš se ljubiti z menoj. ” Začel mi je odpenjati bluzo. Dobro, nisem bila Sylvia, francoska avtostoparka, in on ne Carlos, čilski kavboj. Vodni slap je bila pršeča prha v malem stanovanju. Zvezde so bile čajne sveče na umivalniku.

S fantom Ivanom sva se igrala. Kar smej­­te se! Zadaj v njegovem šotoru ? no, ja, spal­nici ? je bil seks čudovit in moje telo se je počasi ogrelo in me napolnilo z novo močjo.

Čudno, kaj? Tudi jaz sem sprva mislila tako. Vendar ni. Domišljati si, da si nekdo drug, je zabavno. Vzburljivo. Vroče. Zaupajte mi ? imam doktorat in naredila sem sedem kliničnih raziskav teorije orgaz­ma.

Priznam, v resnici nimam doktorata. Kaj pa menite o naslednjem? “Velik del užitka v spolnosti je doživljanje določene mere eska­­­pizma, ” razlaga dr. Scott Halzman, asistent in predavatelj psihiatrije na Univerzi Brow­ning in pisec dela Skrivnosti srečno poročenih mož. “Igranje vlog se dobro sklada z našo naravno nagnjenostjo k pobegu od zahtev vsakdanjika. Vašemu partnerju pomaga občutiti več svobode med rjuhami, ker lahko psihološko podoživlja drugačne in razburljivejše okoliščine. ”

Z drugimi besedami, fantje: če nam igranje vlog nudi več užitka, storite to, kar nas osrečuje. Je to prezahtevno za neskončno število strastnih noči?

Pred nekaj meseci sva Ivan in jaz prispela do točke rahlega obupa: najina spolnost je postala dolgočasna. Dr. Halzman me je po­­­tolažil z razlago, da je to normalno, češ da se “po vsej verjetnosti znižajo ravni dopami­na (v možganih), ko smo nepretrgoma izpostavljeni istim dražljajem”. Pravi, da smo ljudje lahko srečni, ker imamo domišljijo. “Izpostavljenost čemu novem vzbudi občutek nemira in privlačnosti. ” Preizkusite se v igranju vlog. Nimate kaj izgubiti, razen svo­je identitete za nekaj ur in vaših zadržkov.

Za začetek

Najina dogodivščina se je začela nekega dne, ko mi je prijateljica med kosilom zaupala svo­­­jo žgečkljivo seksualno izkušnjo. S partnerjem sta odigrala, da sta pilot letala in stevardesa. Prijateljica se mi je zaupala sproščeno, jaz pa sem bila notranje zgrožena. Nikakor ne bi mogla Ivanu zaupati svojih fantazij, kaj šele, da bi jih odigrala. Kaj bi si mislil? Mojih osnovnih predstav – zdravnik in medicinska sestra, profesor in študentka ? sem se že do­­­volj sramovala, tiste temnejše o grobem sek­­­su pa so me prestrašile.

Ampak to je običajno. Dr. Brian Zamboni, klinični psiholog in seksualni terapevt na Me­­dicinski fakulteti Univerze v Minnesoti, meni, da imamo skoraj vsi fantazije, ki se jih bojimo raziskati. “Preprosto nas je sram razkriti del sebe, svojo seksualnost, intimo, tisto, kar radi skrivamo. Strah nas je posmeha. ”

Nekaj tednov po tem kosilu s prijateljico sva z Ivanom posedala na kavču. Spila sva steklenico vina, kar me je opogumi­­lo. Odloče­­­na sem bila napeljati pogovor na igranje vlog. Srce mi je razbijalo in prežemal me je adrenalin, da sem bila še bolj zavzeta.

Po nekaj okolišenja sem zajecljala o igran­­ju igrice. Privolil je. “Ti lahko zavežem oči? ” Spet je bil odgovor da. Našla sem šal, mu za­­vezala oči in začelo se je. Bila sva boljša od Mickeyja Rourka in Kim Basinger v filmu 9 tednov in pol. Posvetila sva se drug drugemu z vso strastjo, uporabila med in marelice, in to je bilo to. Zabavno, za začetek.

O tem sva se kasneje pogovarjala in Ivan je čutil olajšanje, ker sem storila prvi korak. “Sva v dolgoročni zvezi, ” meni, “zato je igran­­je vlog nadgradnja najinega zaupanja. ”

Morda že igrate vloge, ne da bi opazili. “Opolzka govorica ali otroško čebljanje je vrsta vloge, ” razlaga Zamboni.

Pravila igre

Očitno sva se dobro izkazala za začetnika. Vprašala sem dr. Briana Mustanskija, seksologa na Univerzi v Chicagu, Illinois, ter nekdanjega sodelavca Inštituta Kinsey, in dal mi je nekaj napotkov za vas:

Pravočasnost Razkrijte zamisel ob pravem trenutku. Zgledujte se po filmu, ki sta ga gledala skupaj, recimo Diplomant. Glas­no raz­­­mišljajte, kako bi bilo, če vas zapelje sta­rej­­ša ženska. “Najbolje bo, da ste tako pre­­­pričljivi, da partner scenarij vidi kot svo­jo zamisel, ” razlaga dr. Halzman. Lahko si izpo­sodite stavek iz filma: “Ga. Robinson, skuša­j­­­­te me zapeljati! ” Improvizirajte.

Laskanje “Začnite z nečim pozitivnim in pohvalnim, ” pravi Mustanski, “recimo z ‘Zelo me privlačiš. ’, potem nadaljujte morda tako: ‘Zadnje čase imam neko fantazijo, kaj če jo preizkusiva? ’ Nikoli ne omenite zdolgočasenosti. ”

Zmernost Ne silite! “Začnite počasi, ” pra­­vi Zamboni. “Dajta si duška. Bodite spro­­šče­­ni, igrajte se. Morda niste v zdravniški opremi, lahko pa govorite kot zdravnik in menjate vloge. Raziskujte in ne pozabite: pravil ni. Zabavajte se in ohranite smisel za humor. ”

Tehnologija “Pred nekaj leti še nisem bila pripravljena na igranje vlog, ” priznava 23-letnica Ana, “zato sem začela igrati vloge prek spletne klepetalnice. Tako sem lahko v anonimnosti raziskala svoja nagnjenja. ” Ana pravi, da s fantom uporablja­­ta igranje vlog že od začetka. “Mogoče prvi zmenek ni prime­ren za spolne fantazije, ” razmišlja, “vendar sem na to začela namigovati takoj, ko sva po­­stala intimna. Ne bi si želela prepozno izvedeti, da sva oba hrepenela po isti stvari. ”

Ivan in jaz sva začela počasi. Običajno sva si izmislila zgodbo in kasneje prevzela svoji vlogi. Najprej sva bila malo nerodna, a sva uživala pri premagovanju ovir. Stopiti na­­prej, dati vse od sebe ? to je najboljši del.

Metuljčki v trebuhu so lahko inspirativni, malo nervoze pa naredi igranje vlog še boljše.

Scenarij

“Kakšna je vaša partnerica? Če je zelo konservativna, bi jo morda zanimal milejši, bolj uveljavljen scenarij, ” pravi dr. Halzman. Naj­­bolj razširjeni so: profesor in študentka, bolnik in medicinska sestra, šef in tajnica.

“Vendar vedite, da človeške fantazije niso varne, ” pravi. “Ena večjih zmot o razmer­jih je, da pričakujemo, da so luštna in udobna. Včasih je pomembno, da so rahlo neudobna. ”

Zato se za eno noč poslovite od sebe in pustite podzavesti prosto pot. “Igranje vlog je udoben način, da part­nerja raziščeta svo­jo spolnost. Običajno se vloge, ki jih imajo ljudje najraje, močno razlikujejo od njihove vsakdanjosti, ” razlaga Mustanski.

Prijateljica Jana dela v zelo zapetem pod­jetju in najbolj uživa s svojim fantom v vlogi pocestnice. “Zelo sem uživala takrat, ” priz­nava, “ko sem bila zadeta kurbica v čisto majčkenem usnjenem rožnatem mini krilu in z maskaro, ki mi je tekla po licih. Vzburi me, če za nekaj časa postanem nekdo drug. ”

Dr. Halzman se spomni neke ženske, ki je na njegovi internetni strani zapisala: “Svo­­jemu možu dovolim, da spi vsako noč z drugo žensko, če si z njo delim EMŠO. ”

Moja znanka Suzana (29 let) je preizkusila mnogo scenarijev ? voajerizem, ekshibicionizem, vlogo pocestnice. Rada se razka­zujem. In to, da vzbujam poželenje, mi daje moč, ” pravi s hudomušnim nasmehom. “Nasi­­len seks je čudovit, če si partnerja zaupata. ”

Grob seks je pogosta ženska fantazija. “To ne pomeni posilstvo, vključuje pa nekaj sile, ” pravi Zamboni. “Je mešanica odločnosti in nežnosti. Dogovorite se za besedo, ki bo pomenila nehaj oziroma dovolj. ”

Prispevek

Ivan je hvaležen moji pobudi, da igrava vloge. “Vedel sem, da bo to prineslo obojestran­sko zadovoljstvo, ” pravi.

Izpolnitev želje ni razuzdanost, je intim­nost. “Naučite se več ? spoznate partnerja na novo, globlje, ” pravi Zamboni. “Zato je to priložnost, da se intimneje povežete. ”

Opozorilo: “Morda se boste videli v drugi luči, ” pravi Mustanski. “Povejte partnerici, da vas ne bo užalilo nič, kar počne v svoji vlogi, in jo prosite, da tudi ona sprejema vaše ravanje tako. ”

Če se namenite investirati v garderobo, jo sami izbirajte. Lasni vložek za 40 evrov je veliko privlačnejši kot tisti za deset (prvi je videti kot prava stvar, drugi pa kot povožen pes). In ne pričakujte odličnega seksa takoj, sama sem potrebovala teden dni, da sem se privadila na opravo Marije Magdalene.

Z Ivanom se še naprej zabavava. Zdaj je na­­­­­­jina najljubša vloga vloga profesorja in štu­­­­­­­­dentke. Ivan pravi: “Če igranje vlog izvira iz ljubezni in zaupanja, potem ni stranpoti. Zdaj imava boljšo spolnost. ” Morda imam še kakš­­­­no lepšo opremo domine, na primer takšno, ki je podobna tistim iz filmov Angeline Jolie ? je lepa in koristna: navadila sem ga, da po­­­mije posodo pred seksom!

Zdaj se mi pa že mudi! Posoda je že skoraj pomita in na vrsti je poslastica . . ?

Barbara Abram, fotografije: Prshots