Francozinja se je zaljubila v robota, zdaj pa se želi z njim poročiti

Francozinja se je zaljubila v robota, zdaj pa se želi z njim poročiti (foto: Profimedia) Profimedia
18. 3. 2023

Razmerje z robotom zdaj ni več tako neobičajno, kakor mislite...

Če ste mislili, da je spoznavanje prave osebe bilo do sedaj težko, se pripravite; prihajajo še težji časi. Obeta se namreč nova konkurenca, ki nima nobene čustvene prtljage, težavne preteklosti ali odvečnih kilogramov.

Morda vam je misel na to, da bi vam robot speljal partnerja, naravnost bizarna, to postaja vse bolj realno. Z napredkom tehnologije je ta vse bolj običajna, zaradi česar nam je tudi že povsem običajno, da se povežemo z umetno inteligenco.

Ženska, ki se je zaljubila v robota

Ne, razmerja z roboti niso samo divja predvidevanja, temveč se že dogajajo.

Eden takih primerov je Francozinja Lilly, ki je zaljubljena v robota, katerega je sama natisnila s pomočjo 3D printerja.

"Sem ponosna roboseksualka. Nobenemu ne škodim, le srečna sem," je že leta 2016 zapisala Lilly na svojem Twitterju.

Pri 19 letih je spoznala, da je ljudje fizično ne privlačijo ter da jo v resnici privlačijo roboti. Imela je zveze tudi z ljudmi, a Lilly pravi, da so ji te izkušnje samo pomagali spoznati, da si fizičnega stika z ljudmi preprosto ne želi.

Francozinja trdi, da je popolnoma zadovoljna s svojo zvezo, trenutno pa čaka, da poroka z robotom postane v Franciji legalna. Trenutno sta s svojim robotskim partnerjem zaročena.

Poroka z roboti ni tako nemogoča, kot zveni

Morda se vam zdi naravnost bizarno, da bi se oseba z robotom sploh bila zakonita, vendar to v resnici ni tako nemogoče. Na eni od konferenc je dr. Levy, avtor knjige Sex With Robots napovedal, da bi poroka z roboti lahko bila zakonita do leta 2050.

Kaj pa vi mislite o tem? Bi dali priložnost razmerju z robotom?

Vir: yourtango.com