5 najbolj čustveno nedostopnih astroloških znamenj

5 najbolj čustveno nedostopnih astroloških znamenj (foto: Rawpixel | Unsplash) Rawpixel | Unsplash
28. 1. 2019

Astrološko znamenje ima lahko veliko večjo vlogo pri tem, kako biti bolj čustveno dostopni, kot si morda mislite.

Če spadate med tista astrološka znamenja, ki so bolj nagnjena k temu, da so neodvisna, morda ni v vaši naravi, da na prvo mesto postavljate čustveno povezanost. Kar pa ne pomeni, da tega ne zmorete narediti, če si želite.

Kot pravi astrologinja Rachel Lang, so vsa znamenja zmožna oblikovanja in vzdrževanja čudovitih, zdravih razmerij.

"Z zavestnim zavedanjem je vse možno in lahko se naučijo komunikacijskih tehnik, ki bodo partnerju pomagale, da se počuti opaženega in slišanega."

Če je čustvena nedostopnost nekaj, na čemer morate delati, ali pa vas je v življenju ves čas "držala nazaj", lahko naredite spremembo

V kolikor spadate med teh 5 astroloških znamenj in imate občutek, da z določeno osebo niste povezani ali da vas ljudje ne razumejo, obstajajo načini, kako se odpreti, se povezati in si dovoliti izražanje čustev v razmerju, pa tudi na splošno.

OVEN

Ovni so pogosto močno osredotočeni na vse stvari, ki si jih v življenju želijo.

Kar je seveda odlično. A ko pride do tega, da morajo biti čustveno dostopni, se lahko zgodi, da bo partner to mentaliteto težko razumel in posledično ovna videl kot čustveno nedostopnega.

To lahko povzroči, da ste videti kot da vam je vseeno ali da ste nedostopni. A resnica je daleč o tega.

Nasvet za ovna:

Ovnom ni vseeno in vse, kar morate storiti, je, da se tega zavedate in poskušate najti boljše razmerje med tistim, kar delate zase in tistim, kar občasno naredite za nekoga drugega.

Za ovne je lahko celo spoznanje, da je kompromis ključen v zdravem razmerju, koristno.

DVOJČKA

Ko govorimo o strahu pred zavezo, nihče ne premaga dvojčkov.

V trenutku, ko začnejo stvari v razmerju postajati bolj resne, dvojčki otrpnejo. In če se njihov partner začne nekoliko preveč in prehitro zanašati na njih … Lahko na razmerje kar pozabi.

Dvojčki spadajo pod zračna znamenja in njihova cona udobja je v umu, ne v srcu. Kar pa ne pomeni, da niso sposobni neverjetnega, ljubečega razmerja.

Njihov instinkt jim pravi, naj ob prvem znaku ljubezni zbežijo, a v resnici bi morali poskusiti narediti obratno – zgolj zato, da vidijo, kakšen je občutek.

Nasvet za dvojčka:

Najboljši način, kako postati bolj čustveno dostopni, je, da ostanete na mestu, ko stvari postanejo zapletene. In ko lahko čustveno situacijo, ki vam predstavlja izziv, obrnete v priložnost za rast in učenje, lahko postanete bolj zdravi in bolj zavedni partnerji.

Dvojčki so namreč komunikativno znamenje, zato vas učenje, kako komunicirati svoja čustva (raje, kot da bi pustili, da se stvari naberejo) drži vstran od velikih konfliktov.

STRELEC

Glede na to, da so strelci svobodnega duha in pustolovski, lahko to pomeni, da se bodo raje odpravili na pohod v gozd, kot pa iskreno spregovorili o svojih čustvih.

Kar je popolnoma v redu. Čeprav so jim razmerja pomembna, pa jim je najpomembnejša svoboda. Ko dobijo občutek, da bi lahko čustvena potreba nekoga posegla v njihovo neodvisnost ali jih zadržala na enem mestu, se umaknejo.

A kljub temu se strelci lahko čustveno povežejo z nekom – če to želijo. Potrebna je le majhna sprememba v perspektivi.

Nasvet za strelca:

Da bi postali bolj čustveno povezani, morate pač imeti korist od tega, da skušate svet videti skozi partnerjeve oči in ne dovoliti, da vas prevzamejo strahovi. Ko stvari postanejo zapletene, vam lahko zelo prav pride preprosto globoko dihanje in to, da ostanete na mestu.

KOZOROG

Kozorogi so definicija "deloholika".

In čeprav je to zelo ambiciozno, to početje ne pusti kaj veliko prostora za čustveno plat življenja.

Kozorogi prav tako težijo k zaščiti svoje čustvene plati. Velikokrat pozabijo, da je možno vzdrževati zdravo ravnotežje med uspešno kariero in ljubezenskim življenjem.

Nasvet za kozoroga:

Da bi to odpravili, je pomembno spremeniti mišljenje.

Za kozoroge je lahko koristno, če ponovno vzpostavijo svoj ideal in mnenje o ljubezni in razmerjih, se manj osredotočajo na obžalovanje in razočaranje zaradi preteklosti ter bolj na možnosti v prihodnosti.

Pri tem vam lahko zelo pomaga prakticiranje pozitivnih afirmacij.

VODNAR

Vodnarjem možgani vedno delajo 100/h. Imajo ideje, postavljajo si nove cilje.

Kar je odličen značaj, ki iz njih ustvarja inovativne mislece. A zaradi nagnjenosti k temu, da jih to v celoti prevzame, jih lahko drugi dojemajo kot čustveno nedostopne.

Kljub temu da so včasih videti, kot da so "odklopljeni" z emocij, pa to ne pomeni, da jim je vseeno. Ravno nasprotno!

Kakorkoli, vodnarji so bolj nagnjeni k logiki in razmišljanju, kot čustvom.

Nasvet za vodnarja:

Če bi radi postali bolj odprti in našli razmerje med vašo analitično in čustveno platjo, je to popolnoma izvedljivo.

En način je, da greste na terapijo, kjer se lahko naučite, kako bolje obvladati in razumeti tako svoja kot partnerjeva čustva (kar zna za vodnarje biti precej strašljivo). To je preprosto nekaj, kar od njih zahteva le majo "vaje" – a rezultati lahko odtehtajo ves vložen čas.

In na splošno tudi velja: če se vam zdi, da vas v življenju nekaj drži nazaj, imate občutek, da se ne morete odpreti in povezati, vedno obstaja način, kako narediti spremembo in vzpostaviti ravnotežje med stvarmi. Samo odkriti ga morate.

Vir: yourtango.com

Preberite še: